Humanitas gaat jongeren helpen met financiën

GROOTEGAST - Naast de thuisadministratie, waarbij we volwassenen ondersteunen met administratieve vragen, schulden en het aanvragen van voorzieningen, gaat Humanitas Westerkwartier nu ook jongeren ondersteunen in het nieuwe project: “Get a Grip”.

Van de Postcode loterij heeft Humanitas financiering gekregen om een project van 3 jaar op te starten, waarbij wordt gezocht naar ene goede manier om jongeren in (dreigende) schulden, of gewoon met financiële vragen, te vinden en te ondersteunen. Afdeling Westerkwartier is uitgekozen om samen met 3 andere afdelingen in Nederland een pilot op te zetten. Humanitas werkt altijd vanuit gelijkwaardigheid en gericht op zelfredzaamheid. Een vrijwilliger komt bij de deelnemer thuis om deze te ondersteunen richting zelfredzaamheid. 

 Voor beide projecten zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Dus ben je 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om binnen Humanitas aan de slag te gaan? Vrijwilligers zijn vrij in het kiezen van hulpvragen, de te investeren tijd en het plannen van afspraken met de deelnemers. Een leuke, flexibele, en mooie uitdaging! Wij bieden je scholing, begeleiding en een enthousiast ervaren team van 40 vrijwilligers die elkaar ook ondersteunen.

Enthousiast geworden? Of wil je juist hulp? Kijk op onze website: www.humanitas.nl/westerkwartier of neem contact op met Ingrid de Bruijn i.debruin@humanitas.nl of 06-35122750.

Terug naar het nieuwsoverzicht