Westerkwartier

Vrijwilligers - Maatjes

Het Maatjesproject zoekt op korte termijn vrijwilligers:
 • In de gemeente Marum zoeken we een fietsmaatje voor een meneer van 83 jaar. Meneer is aan het dementeren. Hij is slecht te been en hij ziet ook niet goed meer. Maar hij geniet er nog heel erg van om te fietsen. Het is helaas niet meer vertrouwd dat hij dat alleen doet, vooral omdat hij in zijn vaste rondje een paar keer moet oversteken. Hij heeft een 3-wieler met trapondersteuning. Een gesprekje met hem voeren gaat niet zo goed meer. 
 • In de gemeente Leek zoeken we een maatje voor een mevrouw van 57 jaar. Mevrouw is slechtziend en ze heeft een ziekte waardoor haar gezichtsvermogen langzaam nog verder afneemt, waardoor ze steeds meer hulp nodig heeft om de gewone dingen te kunnen doen. Het liefste zou ze een maatje willen dat met haar samen wil gaan zwemmen. Maar ook iemand die met haar naar het bos zou willen gaan zou welkom zijn. Of samen met haar in haar tuin dingen wil doen. Het maakt haar niet uit of het een man of een vrouw is. Ze rookt niet en heeft geen huisdieren.
 • In de gemeente Leek zoeken we voor een mevrouw van 62 jaar iemand die met haar wil wandelen of fietsen. Mevrouw heeft een zwaar leven achter de rug. Ze is zelf verslaafd geweest en heeft ook met verslaving van anderen te maken gehad. Maar ze is inmiddels al geruime tijd clean en wil graag weer nieuwe contacten en nieuwe indrukken opdoen. Mevrouw rookt. Ze heeft geen huisdieren. Ze staat open voor zowel een man als een vrouw als maatje.
 • In de gemeente Leek zoeken we voor een mevrouw van 61 jaar iemand die met haar naar buiten wil gaan. Ze wil graag wandelen (ook wel aan wandeltochten meedoen) of fietsen. Samen schilderen zou misschien ook wel een optie zijn. Mevrouw heeft weinig sociale contacten. Zowel een man of een vrouw als maatje is welkom. Wel graag iemand van ongeveer haar eigen leeftijd. Mevrouw heeft een poes. Ze rookt niet.
 • In de gemeente Leek zoeken we voor een meneer van 33 iemand die af en toe eens een stuk met hem wil gaan wandelen of fietsen. Meneer heeft een lichte vorm van autisme. Daar merk je in eerste instantie weinig van, maar soms kan het wel eens tot misverstanden leiden, omdat hij iets niet helemaal goed heeft begrepen. Hij werkt 4 dagen in de week. Als hij vrij is houdt hij van lezen en TV-kijken. En ook van fietsen, maar liever niet in z'n eentje. Het maakt hem niet uit of zijn maatje man of vrouw is. Hij heeft de beschikking over een auto. Hij rookt niet en heeft geen huisdieren.
 • In de gemeente Zuidhorn zoeken we voor een jongeman van 22 iemand die met hem zo nu en dan eens wil gamen of een bordspelletje (bv dammen). Of die samen met hem eens naar de stad zou willen gaan om bijvoorbeeld te gaan bowlen of naar de bioscoop te gaan. Hij gaat 5 halve dagen per week naar de dagbesteding, maar heeft verder eigenlijk geen vrienden. Hij vindt het lastig om met anderen om te gaan, maar zou toch heel graag een maatje willen. Bij voorkeur een man.
 • In de gemeente Grootegast zoeken we voor een meneer van 82 iemand die af en toe eens bij hem thuis op bezoek wil komen om te praten of misschien eens een spelletje te doen. Meneer heeft nog best veel contacten, maar hij voelt zich sinds het overlijden van zijn vrouw, een aantal jaren geleden, toch vaak alleen. Het liefste wil hij een vrouw als maatje, maar een man mag zeker ook.
 • In de gemeente Leek zoeken we voor een mevrouw van 56 iemand die met haar af en toe erop uit wil (bv naar de bioscoop, naar een terrasje of kroeg) of gewoon thuis samen wil praten. Bij voorkeur een man. Mevrouw houdt niet erg van wandelen of fietsen. Ze heeft een poes en ze rookt.
 • In de gemeente Grootegast zoeken we voor een mevrouw van 81 jaar iemand die af en toe met haar een kopje koffie wil drinken of even samen een stukje wil wandelen. Mevrouw begint te dementeren, maar kan nog prima een gesprek voeren. Ze heeft geen voorkeur voor een man of een vrouw.
 • In de gemeente Zuidhorn zoeken we voor een man van 39 iemand die samen met hem naar buiten wil. Samen wandelen, sporten, eventueel een begin maken met hardlopen. En die hem af en toe kan stimuleren om actief bezig te gaan met zijn studie. Meneer beschikt over een auto. Hij rookt niet en heeft geen huisdieren. 
 • In de gemeente Grootegast zoeken we voor een meneer van 48 iemand die samen met hem activiteiten buitenshuis wil ondernemen, bijvoorbeeld wandelen of iets anders. Meneer beschikt over een auto en zou graag samen met zijn maatje ergens heen gaan. Meneer rookt niet en heeft geen huisdieren; hij heeft geen voorkeur voor een man of een vrouw als maatje.

Interesse?

Je kunt contact opnemen met Humanitas Maatjes Westerkwartier via de email: humaatjeswk@gmail.com.

Terug naar overzicht