Westerkwartier

Vrijwilligers - Maatjes

Het Maatjesproject zoekt op korte termijn vrijwilligers:
  • In de gemeente Leek zoeken we voor een mevrouw van 89 jaar iemand (bij voorkeur een vrouw) die een keer per twee of drie weken een uurtje met haar wil gaan wandelen. Mevrouw zit dan in een rolstoel die geduwd moet worden en komt daardoor eigenlijk te weinig buiten.
  • In de gemeente Grootegast zoeken we voor een meneer van 67 iemand die af en toe eens iets leuks met hem wil doen. Bijvoorbeeld eens samen naar de kroeg of naar een terras. Of samen naar de bioscoop, in Drachten of in Groningen. Het maakt niet uit of de vrijwilliger een man of een vrouw is, wél vindt meneer het heel belangrijk dat het iemand is die ook, net als hijzelf, jong is van geest.
  • In de gemeente Zuidhorn zoeken we voor een jonge vrouw van 43 jaar een vrouwelijke vrijwilliger die met haar wil wandelen en praten. Liefst wekelijks of elke 2 weken. Ze houdt van dieren (en heeft zelf ook veel dieren, oa katten en een konijn), leest graag (bijvoorbeeld over geschiedenis) en ze is ook graag creatief bezig. 
  • In de gemeente Grootegast zoeken we voor een mevrouw van 76 iemand die zo nu en dan bij haar een kopje thee of koffie wil komen drinken en wat wil praten. Gewoon voor de gezelligheid. Het liefste een vrouw. Op dit moment komt mevrouw nog maar weinig de deur uit, waardoor haar contacten ook minder worden. Mevrouw heeft een hond.
  • In de gemeente Zuidhorn zoeken we voor een jonge vrouw van 19 een vrouw, liefst van ongeveer haar leeftijd, die met haar wil wandelen, fietsen, zwemmen of mee naar de bioscoop (in Groningen) wil gaan. Ze werkt een aantal dagdelen per week op een zorgboerderij, het liefste werkt ze daar met de dieren.
Interesse?

Je kunt contact opnemen met Humanitas Maatjes Westerkwartier via de email: humaatjeswk@gmail.com.

Terug naar overzicht