Vrijwilligers Hospice Vredeborgh

Hospice Vredeborgh is een bijna-zoals-thuis-huis, waar mensen in hun laatste levensfase komen om in alle rust en waardigheid te sterven. Een huis waar de stervende zichzelf kan zijn met een eigen leef- en dagritme. Een huis waarbij kwaliteit van leven en persoonlijke aandacht voorop staan. De belangrijkste taak van de vrijwilliger is “er zijn”. Het werken in ons hospice is daarom niet gebaseerd op regels, maar op betrokkenheid voor elkaar.

Werkzaamheden

De vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de gehele dagelijkse gang van zaken in het hospice. Zij doen de opname, bieden ondersteuning in de verzorgende taken, helpen met eten, drinken en toiletgang, maken een wandeling met de gast als deze dat wil, lezen voor uit de krant en bereiden de maaltijd. Ook bieden de vrijwilligers een luisterend oor aan familieleden en nabestaanden. Soms is alleen het aanwezig zijn al genoeg.

Wat vragen wij?

Ben je op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk? Kun je goed luisteren, straal je rust en vertrouwen uit? Neem dan contact met ons op. Als vrijwilliger werk je samen in een team van vrijwilligers. We vragen een minimale inzetbaarheid van vijf à zes dagdelen per maand, die je zelf kiest (waarvan een dagdeel van vier uur per week, en éénmaal per maand een dagdeel in het weekend). Een speciale vooropleiding of werkervaring in de zorg is geen vereiste.

Vrijwilliger worden?

Je wordt als vrijwilliger ondersteund door een beroepskracht van Humanitas. Er zijn ieder kwartaal evaluatiebijeenkomsten. Daarnaast krijg je een uitgebreide basistraining aangeboden en worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd.

 

Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website: www.hospicevredeborgh.nl

Je kunt ook bellen met 06-22641765 of een e-mail sturen aan info@hospicevredeborgh.nl

Terug naar overzicht