Wat we doen

Begeleide omgangsregeling (BOR)

Ben je gescheiden? Lukt het niet om een omgangsregeling voor je kinderen af te spreken? Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt jou en je ex-partner graag op weg. Ook als spanningen een omgangsregeling in de weg staan. 

Home-Start Humanitas

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 6 jaar of jonger.

Kindervakantie-weken

Humanitas Kindervakantieweken biedt ook jouw kind een heerlijke vakantie.  Humanitas organiseert jaarlijks een kindervakantieweek. Volgend jaar 2022 zal er waarschijnlijk weer een worden georganiseerd. Let op de aankondigingen in het voorjaar van 2022!

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg! 

Vriendschappelijk Huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Steun bij Verlies

Verlies verwerken kost veel energie. Steun Bij Verlies helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Doe mee met Taal

Doe mee met Taal is een project met 2 SWT's, gemeente Zaanstad, en eentje met de Blijf groep.  Vrijwillige Taal-Kennissen, helpen eenzame mensen d.m.v. taal weer actief te zijn. Of helpen vrouwen in een Blijf groep.

Humanitas Levensboek

Het maken van een levensboek is een zinvolle en aangename bezigheid. Laat uw persoonlijke geschiedenis niet verloren gaan en laat anderen van uw ervaringen leren. Dat helpt bij de verwerking van bepaalde gebeurtenissen. Deel uw verhaal met de Bieb!