'Doe mee met Taal'

"Doe mee met Taal" met hulp van een Taal-Kennis is een nieuwe activiteit van Humanitas Zaanstreek-Waterland  (in samenwerking met een aantal organisaties zoals enkele wijkteams, de gemeente Zaanstad, Blijf groep, en de Bieb).
Eenzame mensen met een taalachterstand krijgen een duwtje in de rug met behulp van een van onze Taal-Kennissen. 

'Doe mee met Taal': een goede manier om Nederlands leren. Daarom zoeken wij nieuwe vrijwillige Taal-Kennissen! Wie gaat die uitdaging aan?           

Humanitas organiseert samen met de sociale wijkteams Zaandam Noord/Kogerveld en Krommenie, en de gemeente Zaanstad een nieuwe taalactiviteit: 'Doe mee met Taal'. Vrijwillige Taal-Kennissen helpen eenzame mensen die weinig tot niet buiten komen met hun Nederlandse taal. 
We vragen voor deze activiteit 'Doe mee met Taal' goede vrijwillige Taal-Kennissen! Voelt u zich aangesproken? Vraag informatie en meld je aan bij een van de coördinatoren!

Er zijn twee projecten binnen de activiteit 'Doe mee met Taal'.

Het eerste project is in het bijzonder in nauwe samenwerking met de Sociale Wijkteams. Het gaat in het bijzonder om eenzame mensen die weinig buiten komen én niet goed de Nederlandse taal spreken. Veelal kennen de sociale wijkteams deze mensen. In het algemeen zullen wijkteams die mogelijke deelnemers in contact brengen met Humanitas-coördinator die hem of haar koppelt aan een Taal-Kennis. Deze vrijwilliger heeft een taalopleiding genoten en is ook sociaal vaardig. 

De deelnemer krijgt les in de Nederlandse taal en leert daarbij ook enkele basisvaardigheden. De Taal-Kennis bezoekt de deelnemer in principe 15 keer aan huis. Het doel is om om de deelnemer een duwtje in de rug te geven om weer zelfstandig weer sociale activiteiten uit te voeren. 

Wilt u deelnemer zijn? Bent u eenzaam en hebt u moeite met de Nederlandse taal? Neem contact op met het Sociaal Wijkteam Zaandam Noord/Kogerveld of het Sociaal Wijkteam Krommenie. Of bel mobielnummer 06 12234323 of e-mail Humanitas: zaanstreek-waterland@humanitas.nl

*******************************************************

Het tweede project richt zich speciaal op vrouwen in het Blijfhuis. Vrouwen in het Blijfhuis krijgen de mogelijkheid om de Nederlandse taal bij te spijkeren. 

Je woont in de Blijf groep en jij wilt beter het Nederlands leren? Maar liever niet in een klas? Dan is een Taal-Kennis iets voor jou. Je krijgt een Taal-Kennis, een vrijwilliger, met wie je kunt praten, lezen, televisie kijken, koffie of thee drinken, of wandelen. Wat je wilt. Ondertussen oefen je in jullie gesprekken je Nederlands. En natuurlijk leer je zo ook veel van elkaars taal en cultuur. Je Taal-Kennis trekt ruim een jaar lang met je op. 

************************************************************** 

Hoe word ik een Taal-Kennis?.

Wil je vrijwilliger worden? Een Taal-Kennis voor eenzamen en of voor Blijfvrouwen zijn? Dan kun je je aanmelden bij de coördinatoren Suze Schoen en Peter Okker: mobielnummer 06 12234323 of e-mail Humanitas: zaanstreek-waterland@humanitas.nl 

Wat krijg je?

  • Een opleiding om Taal-Kennis te worden en andere trainingen.
  • Je reiskosten worden vergoed, en
  • je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers: "de Taal-Kennissen".