Humanitas Levensboek

‘Ik heb zoveel meegemaakt, ik kan er wel een boek over schrijven…’

Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal, waarin kleine en grote gebeurtenissen plaatsvinden, vreugde en verdriet elkaar afwisselen. Elk verhaal is uniek en de moeite waard!

Informatie voor vertellers van het levensverhaal.

 • Mensen die dat willen, hebben bij Humanitas de mogelijkheid om hun levensverhaal door een vrijwilliger te laten schrijven en te verwerken tot een levensboek.
 • Laat uw persoonlijke geschiedenis vastleggen. U werkt samen aan een uniek en waardevol document, voor uzelf, voor hen die uw dierbaar zijn of om met andere mensen te delen.
 • Een vrijwilliger bezoekt u gedurende een periode van doorgaans zes maanden en interviewt u over uw leven in tien tot twaalf gesprekken. Een gemiddeld gesprek duurt anderhalf uur. Inspirerende ontmoetingen voor beiden, soms vrolijk, soms verdrietig.
 • Met foto’s en andere belangrijke afbeeldingen kunt u, uw verhaal nog meer tot leven laten komen. Uiteraard blijft u altijd ‘de baas’ van uw eigen boek.
 • Het levensboek maken verteller en schrijver samen. Het is belangrijk dat het onderling klikt. We besteden veel aandacht aan het maken van een goede match. Na een geslaagde kennismaking gaat u samen met de vrijwilliger aan de slag. Het maken van een levensboek is een zinvolle en aangename bezigheid voor de verteller en de schrijver.
 • Gemiddeld is de prijs per gedrukt boek ongeveer 12,50 euro (afhankelijk van dikte, aantal boeken, drukker). De drukkosten van het boek zijn voor eigen rekening. Aan het schrijven door de vrijwilliger, zijn geen kosten verbonden.

Wil je ook graag je levensverhaal in een boek?

Neem contact op met: Levensboek.zaanstreek@humanitas.nl 
Telefoon: 06-22540187

Wil je voorbeelden zien van levensboekjes? zie ook de website www.uwboekje.nl. 

folder voor deelnemer levensboek
Download ‘folder voor deelnemer levensboek’: /siteassets/locaties/zaanstreek/documenten/folder-verteller-gereed.pdf

Informatie voor schrijvers (de vrijwilligers)

Spreekt dit project je aan? Geef je dan op als vrijwilliger!

Wij bieden je scholing aan in de vorm van workshops en cursussen. Verder bieden we je coaching en feedback aan gedurende de activiteit en de mogelijkheid om je ervaringen te delen met medeschrijvers (intervisie).

Het is een pré als:

 • Je plezier hebt in schrijven en je hierin verder zou willen ontwikkelen
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je beschikt over digitale vaardigheden (tekstopmaak, foto's in de tekst plaatsen e.d.)
 • Je goed en onbevooroordeeld kunt luisteren
 • Je levenservaring hebt en oprechte belangstelling voor het levensverhaal van de verteller
 • Je respect hebt voor het proces van de verteller, omdat het vertellen veel los kan maken

Herken je jezelf in de bovenstaande omschrijving? Ben je een dagdeel per week beschikbaar? Dan is het project Levensboek wellicht iets voor jou!

Aanmelden als vrijwilliger? Meer informatie over dit project?
Neem contact op met: Levensboek.zaanstreek@humanitas.nl 
Telefoon: 06-22540187

 

folder schrijver folder voor schrijver levensboek
folder voor schrijver levensboek Download ‘folder schrijver’: /siteassets/locaties/zaanstreek/documenten/folder-schrijver-gereed.pdf