Krantenartikelen over activiteiten Zaanstreek-Waterland

De BOR was onlangs in de publiciteit. Er worden vrijwilligers gevraagd en een leuk krantenartikel over de BOR geplaatst. 

Ook stond er oproep voor vrijwilligers!

==================================================14 oktober 2018 stond er een artikel en enkele advertenties in het Zorgspecial in Zaanstreek op Zondag over de activiteiten van de afdeling met de oproep voor nieuwe coördinatoren voor activiteiten en projecten. Zie ook de vacatures.

Peter Okker, bestuurslid, vertelt wat het vrijwilligerswerk inhoudt. "De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor vrijwilligers van een project. Zij bespreken met hen wat er bij de activiteiten gebeurt. Ook  leiden zij de interversiebijeenkomsten van hun projecten. De coördinatoren trainen bovendien de vrijwilligers. Humanitas Zaanstreek biedt daarvoor een aantal e-learningcursussen aan. Coördinatoren zijn als het ware de spin in het web van een project. Zij worden benaderd door de sociaal wijkteams, huisartsen en familieleden en zijn de eerste contactpersoon voor de mensen die aan de projecten deelnemen en koppelen hem of haar aan een vrijwilliger".

Coördinator Levensboek Annemieke Schoen voegt eraan toe: "Ik ontmoet veel verschillende mensen die iets willen delen want dat hebben vrijwilligers en deelnemers gemeen. Het is een plezierige uitdaging om het project zo te organiseren dat iedereen met eigen kwaliteiten en behoeften tot zijn recht komt. Beschaving is voor mij het vermogen en de wil om je in te leven in een ander. Het is inspirerend om daaraan bij te kunnen dragen als coördinator."