Humanitas helpt gescheiden ouders

Gescheiden en problemen met de omgangsregeling? De Begeleide Omgangsregeling (BOR) van Humanitas kan ondersteuning bieden aan gescheiden ouders en hun kinderen in de Zaanstreek.

Na een scheiding heeft ieder kind recht op omgang met beide ouders, omdat dit belangrijk is voor een goede ontwikkeling en welzijn van het kind. Soms lukt het ouders niet om tot een omgangsregeling te komen. BOR Humanitas wil de ouders, door inzet van goed opgeleide en levenservaren vrijwilligers, een steun in de rug geven bij het opbouwen van de omgang en samen toe werken naar een zelfstandige omgangsregeling.

Eerder gestarte projecten in het land hebben inmiddels bewezen dat het in 75% van de gevallen lukt om ouders naar een zelfstandige regeling te begeleiden. De ondersteuning wordt geboden op basis van vrijwilligheid (geen vrijblijvendheid) en tijdelijkheid (in principe 3 tot 6 maanden).

Op 12 november 2016 hebben de vrijwilligers de intensieve opleiding afgerond en staat een team gemotiveerde en betrokken vrijwilligers klaar om ouders en kinderen te begeleiden. De vrijwilligers werken zonder dossiervorming op basis van gelijkwaardigheid en worden daarbij ondersteund door een professionele coördinator. 

Het BOR-project wordt gefinancierd door de gemeente Zaanstad.

Voor meer informatie of aanmelding kan contact opgenomen worden met BOR-Coördinator Anja Dijkhuis: 0613122661 of door een e-mail te sturen naar: bor.zaanstreek@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht