Nieuw: 2de Coördinator Vriendschappelijk huisbezoek

De activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek groeit. En daarom zoeken wij een tweede coördinator voor deze activiteit. 

Je bent de spil tussen de deelnemers aan het project Vriendschappelijk huisbezoek (VHB) van Humanitas en de vrijwilligers die deelnemers bezoeken die eenzaam zijn of anderszins enige tijd ondersteuning behoeven.

Je bent verantwoordelijk voor de intakegesprekken met de deelnemers waarin je de hulpvraag formuleert en de motivatie van de deelnemer goed in kaart brengt. Vervolgens zoek je een passende vrijwilliger en je volgt het traject actief via het registratiesysteem en middels telefonisch contact met deelnemer en vrijwilliger.

Je bent de steun en toeverlaat voor de vrijwilliger gedurende het traject en je organiseert enkele keren per jaar een groepsbijeenkomst voor de vrijwilligers. Je hebt daarnaast regelmatig contact met de projectcoördinator over de voortgang.

Je neemt eens per zes weken deel aan het overleg met alle coördinatoren,  waarbij we allerhande zaken rondom het project met elkaar bespreken.

Je denkt mee over de toekomst van het project en over nieuwe ontwikkelingen zoals de samenwerking met de Blijfgroep in Zaanstad.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Affiniteit met waarden en visie van Humanitas
  • Kennis van en affiniteit met eenzaamheid en ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Organisatorische kwaliteiten
  • Goed kunnen luisteren, coachende vaardigheden, mensen kunnen enthousiasmeren en binden, kunnen omgaan met feedback
  • Problemen kunnen signaleren en door kunnen verwijzen
  • Grenzen stellen, geduldig, empathie
  • Kennis van de sociale kaart
  • Zowel in een team als zelfstandig kunnen werken

Humanitas biedt
Je start met de introductietrainingen en daarna volg je een training voor coördinatoren. De Humanitas Academie biedt daarnaast regelmatig allerlei trainingen aan. Je gaat aan de slag in een leuke vrijwilligersorganisatie met een prettige, informele werksfeer. En uiteraard levert het werkervaring op, veel inzichten en nieuwe netwerken.

Uren
Ongeveer 8 uur per week, werktijden zijn flexibel.

Hoe kom ik in aanmerking?
Je bent minimaal een jaar beschikbaar gedurende ongeveer 8 uur per week.

Informatie en aanmelding bij de secretaris van de afdeling Zaanstreek, Frans Duivenvoorden. Tel. 06-22540187, e-mail: zaanstreek@humanitas.nl

Website van Humanitas Zaanstreek: www.humanitas.nl/afdeling/zaanstreek

 

Terug naar overzicht