Vrijwilligers Begeleide Omgangsregeling


Na een scheiding heeft ieder kind recht op contact met beide ouders. Dit is belangrijk voor een evenwichtige ontwikkeling en het welzijn van het kind. 
Gescheiden ouders zijn wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Onderdeel daarvan is de verdeling van zorg- en opvoedtaken. Dit noemen we de omgangsregeling. In de praktijk valt het opstellen en naleven van een dergelijk regeling niet altijd mee. Dan kunnen vrijwilligers van Humanitas Begeleide OmgangsRregeling (BOR) bijspringen. 

Heeft u belangstelling voor en affiniteit met deze problematiek, goede sociale vaardigheden en ervaring met het opvoeden van en omgaan met kinderen? Dan bent u bij Humanitas BOR op uw plaats.

Om ervoor te zorgen dat vrijwilligers goed voorbereid aan de slag gaan, bieden we een introductiebijeenkomst en een basistraining aan.
Ook zijn er een aantal malen per jaar vrijwilligers- of intervisiebijeenkomsten. 
Bij de uitvoering van de werkzaamheden is er begeleiding door gekwalificeerde co√∂rdinatoren. 
Humanitas zorgt voor een WA-verzekering tijdens het werk en vergoedt de noodzakelijke onkosten. Er is zorg en aandacht voor een veilige werkomgeving.

Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Anja Dijkhuis, co√∂rdinator BOR op telefoonnummer 06-131 22 661 of per e-mail bor.zaanstreek@humanitas.nl

Terug naar overzicht