Actie Frisse Lucht

Actie Frisse Lucht biedt ook jouw kind een zorgeloze vakantieweek bij een gastgezin. 

‘Stephan draait gewoon mee in het ritme van alle dagen. Op een geleende fiets het dorp in om een boodschap, naar de speeltuin of naar zee. Of zomaar lekker crossen over het erf. Wij doen dit jaar weer mee, onze kinderen kijken er weer naar uit.’

Kinderen een zorgeloze vakantieweek aanbieden

Op vakantie gaan is voor velen de gewoonste zaak van de wereld. Maar er zijn kinderen die zelden of nooit op vakantie gaan. Het project Actie Frisse Lucht zet zich in voor deze kinderen. Om een weekje zorgeloze vakantie mogelijk te maken bij gastgezinnen in Zeeland.

Van welk kind wordt u gastouder?

Van een kind dat om sociaal-economische redenen gewoon niet de mogelijkheid heeft om op vakantie te gaan. Of van een kind dat in een tehuis verblijft. In de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Deze kinderen zijn tijdens de vakantieweek even weg uit hun eigen omgeving en maken kennis met heel andere leefgewoonten. De bereidheid van gastouders om deze kinderen een week liefdevol in hun gezin op te nemen, vormt de basis voor het succes van Actie Frisse Lucht.

Wat doet Humanitas?

Humanitas Rotterdam nam jaren geleden het initiatief kinderen uit de stad de mogelijkheid te bieden in Zeeland even wat Frisse Lucht te happen. Uit contacten met Humanitas in Zeeland groeide het idee om jaarlijks een groep kinderen in Zeeland op te vangen. Zo ontstond voor hen de mogelijkheid jaarlijks een weekje op vakantie naar Zeeland te gaan. Vrijwilligers van Humanitas Zeeland coördineren deze actie en werven jaarlijks nieuwe gastouders.

Wat gebeurt er na de aanmelding als gastgezin?

Gastouders die zich aanmelden worden door onze vrijwilligers bezocht. Om nader kennis te maken.