Kinderkamp Zeeland

Draag bij aan een onvergetelijke zomervakantie!

Wie zijn we?

Het Kinderkamp Zeeland is een van de kindervakantieweken binnen het thema Opgroeien van Humanitas. Sinds 1981 organiseert Kinderkamp Zeeland in de zomer een fantastisch kamp voor ongeveer 70 tot 80 kinderen voor wie vakantie niet zo vanzelfsprekend is. Een week lang kunnen zij hun zorgen vergeten en leuke dingen doen met elkaar!

Tijdens kamp draait het natuurlijk vooral om plezier maken, maar de organisatie nemen we heel serieus. Daarom bestaat ons team uit een enthousiaste groep vrijwilligers met een ruime en brede expertise. Zij zetten zich bijvoorbeeld in als groepsleiding, technische dienst of kookstaf.

Er is een pedagogisch klimaat op kamp met vrijwilligers die getraind zijn en over ruime ervaring beschikken. Vanwege deze professionele aanpak mogen we al jaren het keurmerk voeren van het Steunpunt Kindervakanties.

Voor wie is het?

Het Kinderkamp Zeeland is voor Zeeuwse kinderen en jongeren, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, die vanuit de thuissituatie niet of nauwelijks op vakantie kunnen of gaan.

Dit zijn bijvoorbeeld kinderen van ouders, pleeggezinnen of tehuizen die onvoldoende financiële middelen hebben om een vakantie te betalen. Kinderen uit gezinnen waar één van de familieleden ziek is, kinderen met een (kleine) beperking of waarbij vanwege andere omstandigheden een vakantie niet binnen de mogelijkheden ligt.

Wat doen we?

Elk kamp staat altijd in het teken van een thema. Afgelopen thema’s zijn bijvoorbeeld geweest: piraten, festival, survival, Middeleeuwen, televisie...enzovoort. Maar wat het thema ook is, het programma staat altijd bol van de leuke activiteiten!

We gaan lachen, bij kampvuur zitten en broodjesbakken, zwemmen, voetballen, knutselen, fietsen,dropping, middagje naar het strand, middagje naar Veere, hiken, dansen, speurtocht, afwassen, vlotten maken, levend bowlen, disco, hutten bouwen, een ren-je-rotspel, een zeilrace op het Veerse Meer en nog véééél meer!

Hoe doen we het?

Het kinderkamp draait volledig op de geweldige inzet van vrijwilligers en wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren, giften en donaties. Zonder een bijdrage van de overheid is het elk jaar een enorme uitdaging om het kindervakantiekamp tot een succes te maken.

U wilt een bijdrage leveren?

Om uw donatie of gift meer tastbaar te maken hebben wij een 'kampwinkel' ontwikkeld. Hierin ziet u spullen en activiteiten waar de kinderen tijdens hun vakantieweek behoefte aan hebben. Overweegt u om te sponsoren ten behoeve van een mandje appels, ijsjes of misschien een dagje zeilen voor de kinderen? U kunt het door u gewenste bedrag doneren via het volgende donatieformulier.


Hartelijk dank voor uw steun!
Eten en drinken Kosten in Euro
1 zak marshmallows 3,50
Brood bakken bij kampvuur - 80 kinderen 10,-
Warme chocolademelk bij kampvuur - 80 kinderen    15,-
Aanmaaklimonade (1 jerrycan van 5 liter) 15,-
Rondje fruit - 30 kinderen 15,-
Eieren (voor gehele kamp) 25,-
Koekjes - 80 kinderen 25,-
IJsjes - 30 kinderen 30,-
Pannenkoekenmix (voor gehele kamp) 30,-
Toetjes voor 1 avond 35,-
Brood per maaltijd 60,-
Ontbijt (1 dag gehele kamp) 200,-
Lunch (1 dag gehele kamp) 200,-
Diner (1 dag gehele kamp) 200,-
   
   
Dit hebben we nodig voor een onvergetelijke vakantie:  
   
Activiteit Kosten in Euro
Waterballonnen 5,-
Knutselspullen           15,-
1 setje verkleedkleren 15,-
5 voetballen 25,-
Bingo kadootjes 25,-
Zonnebrand voor 25 kinderen                                  40,-
Huur 50 reddingsvesten 60,-
100 veldbedjes 100,-
1 kind mee op kamp 250,-
Huur 6 zeilboten (2 dagen - 55 kinderen)                        500,-
Onderdak voor 10 kinderen 850,-
Huur compleet tentenkamp 2.200,-
Huur kampeerterrein 4.500,-

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u op een andere manier de kinderen te helpen aan een geweldige vakantieweek, bijvoorbeeld met het uitlenen of doneren van goederen (geen kleding)? Neem u dan contact met ons opnemen via het contactformulier.

Meer informatie?

Het laatste nieuws, achtergrondinformatie over de kampen en hoe een kind aan te melden staat op de aparte website van Humanitas Kinderkamp Zeeland.

Lees het achtergrondartikel over Kinderkamp Zeeland, verschenen in het magazine Van Mens Tot Mens juli 2019.

Lees het ervaringsverhaal van een vrijwilliger van Kinderkamp Zeeland, verschenen in het magazine Van Mens Tot Mens juni 2020.