Vriendschappelijk Huisbezoek Zeeland

Iedereen heeft het nodig om gedachten en gevoelens te delen met anderen. Wanneer het niet lukt om sociale contacten te leggen of te onderhouden ligt eenzaamheid op de loer.

Het vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen.

Iedereen heeft behoefte aan contact

Een vrijwilliger kan het gebrek aan contact doorbreken en helpen met het leggen van nieuwe contacten. Tevens is het bestemd voor mensen die hun gedachten en ervaringen af en toe met iemand willen delen en voor hen die hun verhaal kwijt willen aan iemand die goed kan luisteren. Het vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld om op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Dat kan van alles zijn; een kopje koffie drinken, samen boodschappen doen, een wandeling maken of gewoon een gezellig praatje.

Bij wie gaat u op bezoek?

De deelnemers aan het project Vriendschappelijk Huisbezoek zijn heel verschillend. Zij hebben zelf of met hulp van anderen aangegeven graag bezoek te willen van een vrijwilliger van Humanitas Zeeland. Een deelnemer is ongeveer tussen de 30 en 75 jaar oud en is in een sociaal isolement geraakt of dreigt hierin te raken.

Wie zoeken we?

Iemand die het leuk vindt om een contact op te bouwen door middel van huisbezoek of een gezamenlijke activiteit. Bijvoorbeeld samen naar de markt, muziek luisteren of wandelen. Raakvlakken wat betreft hobby's en interesses zijn handig. Gezelligheid staat centraal en het is de bedoeling dat daarnaast geholpen wordt met het op gang helpen van nieuwe of bestaande sociale contacten. Humanitas koppelt de aanvrager aan een met zorg gekozen vrijwilliger. Belangrijk daarbij is, dat:

  • U en de aanvrager iets gemeenschappelijks hebben: iets waarover u samen kunt praten of u samen kunt doen.
  • U en de aanvrager zoveel mogelijk optrekken op basis van gelijkwaardigheid. U bent als vrijwilliger geen hulpverlener.
  • U en de aanvrager de tijd nemen om samen vriendschappelijk contact op te bouwen.

Wilt u meer weten over wat er precies verwacht wordt van vrijwilligers van het project vriendschappelijk Huisbezoek? Lees hier meer over het profiel van deze vrijwilliger.

Interesse om iemand te bezoeken of zelf bezocht te worden?

Het huisbezoek is er voor iedereen. Als u interesse heeft als deelnemer of vrijwilliger kunt u bellen met de coördinator (zie rechtsboven in de blauwe contactkader).