Maatjes LVB Zeeland

Ieder mens heeft behoefte aan contact met anderen. Maar sommigen kost het meer moeite om zelf die contacten te vinden of te leggen en te onderhouden, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking.

Het Maatjesproject brengt deze mensen in contact met een vrijwilliger om samen wat gezelligs te ondernemen.

Van wie word je dan een maatje?
Je wordt Maatje van iemand met een licht verstandelijke beperking vanaf ongeveer twintig jaar. Hij of zij heeft zelf, of met hulp van betrokkenen, aangegeven een Maatje te willen hebben.

Wat doet Humanitas?
Humanitas koppelt de aanvrager aan een met zorg gekozen vrijwilliger.

Belangrijk daarbij is, dat:

  • Jij en de aanvrager iets gemeenschappelijks hebben zoals een interesse of hobby waarover jullie samen kunnen praten of iets mee gaan doen.
  • Jullie zoveel mogelijk samen ondernemen op basis van gelijkwaardigheid. Je bent als vrijwilliger geen hulpverlener.
  • Jullie de tijd nemen om samen het maatjescontact op te bouwen.

Wie zoeken we?
Het Maatjesproject van Humanitas Zeeland is momenteel actief op de Bevelanden, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Wij zoeken mensen met een groot hart die het leuk vinden om samen ongeveer één keer per twee weken iets te gaan doen met iemand met een licht verstandelijke beperking. Dat kan heel verschillend zijn. Bijvoorbeeld samen koffie drinken, naar de stad, terrasje pakken, voetbal kijken, naar de film, muziek luisteren, een spelletje doen, fietsen of wandelen.

Interesse om een maatje te worden?
Ben of ken jij iemand met een groot hart en die graag iets doet voor en met een ander? Informeer vrijblijvend bij onze coördinatoren. Wij vertellen je er graag meer over.

Neem eens een kijkje op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/maatjesprojecthumanitaszeeland/ om te kijken wat we doen en niets te missen!

In de pers

Het Maatjesproject was bij Omroep Zeeland!

Kijk via

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/111996/Erkan-heeft-zijn-maatje-gevonden-tientallen-Zeeuwen-zoeken-er-ook-een

Leuk artikel in de PZC over het laatste uitstapje met alle koppelingen op de bowlingbaan.https://www.pzc.nl/walcheren/dringend-gezocht-maatjes~afa5d22c/

Artikel: ‘Samen lachen we veel'. Humanitas nieuws Zuidwest.
Quote van Roland: ‘Zaterdag gaan we naar de modelbouwbeurs en schoenen kopen. Hartstikke leuk, die treintjes en autootjes die rijden. En daarna gaan we lekker koffiedrinken.’