Zeeland

Maatjesproject

Ieder mens heeft behoefte aan contact met anderen. Maar sommigen kost het meer moeite om zelf die contacten te vinden of te leggen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking.

Humanitas Zeeland brengt deze mensen in contact met een vrijwilliger om samen wat gezelligs te ondernemen. Ook geïnteresseerd om een maatje te worden?

Van wie word je dan een maatje?

Je wordt maatje van van iemand met een licht verstandelijke beperking vanaf ongeveer twintig jaar. Hij of zij heeft aangegeven een maatjescontact aan te willen gaan met een vrijwilliger van Humanitas.

Wat doet Humanitas?

Humanitas koppelt de aanvrager aan een met zorg gekozen vrijwilliger. Belangrijk daarbij is, dat:

  • Jij en de aanvrager hebben iets gemeenschappelijks zoals een interesse of hobby waarover jullie samen kunnen praten of gaan doen.
  • Jij en je maatje ondernemen zoveel mogelijk samen op basis van gelijkwaardigheid. Je bent als vrijwilliger geen hulpverlener.
  • Jij en je maatje nemen de tijd om samen het maatjescontact op te bouwen.

Wie zoeken we?

Het Maatjesproject van Humanitas Zeeland is momenteel actief op de Bevelanden en Walcheren. Wij zoeken mensen met een groot hart die zin hebben om samen iets te gaan doen, dat kan heel verschillend zijn. Bijvoorbeeld samen koffie drinken, naar de stad, voetbal kijken of vissen. 

Interesse om een maatje te worden?

Of ken je iemand die wel in is voor een Maatje? Informeer vrijblijvend en/of meld u aan bij Humanitas Zeeland.

In de pers

Leuke reportage van CTV Zeeland over de maatjes Henk en Roland.

Artikel: ‘Samen lachen we veel'. Humanitas nieuws Zuidwest.

Quote van Roland: ‘Zaterdag gaan we naar de modelbouwbeurs en schoenen kopen. Hartstikke leuk, die treintjes en autootjes die rijden. En daarna gaan we lekker koffiedrinken.’