Home Start Walcheren

Home Start zoekt ervaren opvoeders

MIDDELBURG - De vraag naar ondersteuning bij de opvoeding stijgt, en daarmee vanzelfsprekend ook de vraag naar getrainde vrijwilligers. Help je mee om ouders een steuntje in de rug te bieden?

Als vrijwilliger bij Home-Start Humanitas Walcheren ga je elke week op bezoek bij een gezin waaraan je wordt gekoppeld en probeer je hen te ondersteunen. De ouders houden de regie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bieden van een luisterend oor, het geven van tips bij de opvoeding, maar ook gezellige dingen doen zodat iedereen een leuke middag heeft gehad. Soms zijn de ouders overbelast omdat de opvoedvragen boven het hoofd groeien of omdat er sprake is van ziekte, echtscheiding of weinig geld. Soms is het probleem gebrek aan een sociaal netwerk.

Als vrijwilliger probeer je op een positieve manier het verschil in het gezin te maken, zodat problemen van alle dag niet uitgroeien tot zware problemen. Je zult merken dat door jouw bezoekjes ouders weer beter in hun vel komen te zitten en ouders weer zelfvertrouwen krijgen en de grip terug krijgen op het fijne gezinsleven.
Heb jij ervaring met opvoeden, een positieve instelling, interesse in een ander, een open houding en een dagdeel tijd voor een mooie ervaring? Meldt je dan aan voor de Home start Walcheren training via home-start.walcheren@humanitas.nl

Na het kennismakingsgesprek ga je direct van start met de online training en de 1 op 1 bijeenkomsten. Je wordt professioneel begeleid, krijgt volop mogelijkheid tot eigen inbreng en ook niet onbelangrijk, Home Start biedt themadagen, workshops, groepsbijeenkomsten en gezelligheid. Na de covid19 tijd leer je alle andere betrokken en lieve kanjers, de vrijwilligers van het Home Start Walcheren team kennen.

Home-Start maakt deel uit van het jeugdhulpbeleid van de gemeentes op Walcheren. Home-Start Humanitas Walcheren is dan ook gratis en is voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Verwijzers en ouders kunnen zelf contact met ons opnemen voor ondersteuning thuis. Vanuit de landelijke organisatie Humanitas wordt een VOG voor je aangevraagd, ben je verzekerd en kun je gebruik maken van de onkostenvergoeding.

Meer informatie vind je op www.home-start.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht