Kerstdiner Maatjes 2020

Kerstdiner voor Maatjes van Humanitas wordt thuisbezorgd

MIDDELBURG -  Alle afgelopen jaren heeft het Maatjesproject van Humanitas Zeeland een kerstdiner gehouden voor hun vrijwilligers en deelnemers. Dit was met iedereen bij elkaar op een vaste locatie. Uiteraard kan het diner dit jaar niet op deze manier plaatsvinden.

Toch wil Humanitas de Maatjes een speciale avond met een feestelijk diner aanbieden. Allemaal op dezelfde datum, maar dit jaar dus allemaal op een andere plek. Dit jaar wordt het Kerstdiner thuisbezorgd. De Maatjes hebben afgesproken om maandag 14 december samen te gaan eten. Bij het ene duo koppeling is dit bij de deelnemer thuis, bij de andere komt de deelnemer bij de vrijwilliger thuis.

BLVD en Visbar

Het Maatjesproject is populair en daardoor ook gegroeid. Dit jaar zijn er ruim 60 duo’s, of ‘koppelingen’, in de terminologie van het maatjesproject. Niet iedereen eet mee, maar er moeten rond de 90 menu’s verzorgd en bezorgd worden. Ook dit jaar wordt het diner bereid door Ralph Wiessner en Maartje Kastelein van Brasserie BLVD in Vlissingen en Martijn van de Walle van de Visbar in Domburg. Zij vonden via hun vaste leveranciers diverse sponsors bereid om producten te leveren voor het diner

Maatjesproject

Met het Maatjesdiner zet Humanitas de vrijwilligers van het Maatjesproject in het zonnetje en vraagt tegelijkertijd aandacht voor het project. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking kan het moeilijk zijn om sociaal contact te maken met anderen en dit te onderhouden. Humanitas koppelt met het Maatjesproject vrijwilligers aan de deelnemers om samen leuke dingen te ondernemen: een stukje wandelen, fietsen, ergens iets drinken, naar de stad gaan of een spelletje doen. Op dit moment zijn er in Zeeland 64 vrijwilligers actief bij het Maatjesproject van Humanitas op Walcheren, de Bevelanden en Schouwen Duiveland. Helaas zijn er 43 mensen met een verstandelijke beperking die nog wachten op een Maatje.

Maatje zijn biedt iedereen de mogelijkheid tot een bijzondere en zinvolle ervaring. Het is eigenlijk heel eenvoudig om de wereld van een ander zoveel mooier te maken. Vrijwilligerswerk is waardevol! Naast een goede begeleiding biedt Humanitas Zeeland scholing, bijeenkomsten, onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering.

Maatje worden?

Wie interesse heeft om Maatje te worden, kan terecht bij Vicky Wiessner (Walcheren) via 06 - 4890 7940 of bij Marianne Gillot (Bevelanden) via 06-1819 4363 of per e-mail via: maatjeshumanitas@gmail.com Zie ook www.facebook.com/maatjesprojecthumanitaszeeland.

Terug naar het nieuwsoverzicht