Welkom op de website van Humanitas Zoetermeer

Het kan gebeuren dat je het zelf even niet meer redt. Bijvoorbeeld omdat je een dierbare hebt verloren. Of het overzicht op je geldzaken kwijt bent. Of je kinderen niet de aandacht kunt geven die ze verdienen. Wij, vrijwilligers van Humanitas Zoetermeer, helpen je weer op weg. Jaarlijks helpen we meer dan 200 mensen. Onze hulp is gratis.

CONTACT

Activiteiten

Hulp bij thuisadministratie

Vind je je weg niet meer in al je papieren en heb je geen idee waar je geld blijft? We helpen je om weer overzicht te krijgen op je administratie en je geldzaken. Kijk op de pagina van Thuisadministratie of neem contact op via telefoon (06-83889734) of mail.

Steun bij Verlies

Vraag je je af hoe je verder moet? Het verlies van je partner of een kind verwerken doe je op je eigen manier. Bij een vrijwilliger van Humanitas, vaak een lotgenoot, kun je je verdriet uiten. Kijk op de pagina van Steun bij Verlies of neem contact op via telefoon (06-51230979) of mail.

Home-Start

Kun je een steuntje in de rug gebruiken bij het opvoeden of het draaiende houden van je gezin? Een vrijwilliger van Home-Start geeft praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Met onze steun kun je het na verloop van tijd weer zelf.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Nieuws

Help Vriendschappelijk Huisbezoek Zoetermeer aan de Helemaal Humanitas Prijs!

Dit jaar bestaat de activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek dertig jaar in Zoetermeer. En uitgerekend in het jubileumjaar maken we kans op de Helemaal Humanitas Prijs 2021! Stem jij ook op ons?

Antidiscriminatiecampagne 'Wat is jouw verhaal?' gestart in Zoetermeer

Humanitas Zoetermeer is een van de lokale partners van Stichting Inclusie & Discriminatiebestrijding (iDb). Via hun online platform Zoetermeerinclusief.nl is vorige week de antidiscriminatiecampagne 'Wat is jouw verhaal?' gelanceerd.

Humanitas Zoetermeer zet vrijwilligers in het zonnetje

Op 7 december, Nationale Vrijwilligersdag 2020, zette Humanitas Zoetermeer haar vrijwilligers in het zonnetje. Met een persoonlijk presentje werden ze bedankt voor hun inzet in een lastig jaar.

Wethouder neemt jubileumboekje Vriendschappelijk Huisbezoek in ontvangst

Maandag 7 december was het de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag. Op die dag overhandigde Ivy George, coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek, het eerste exemplaar van het jubileumboekje van de activiteit aan wethouder zorg, welzijn, sport en verenigingen Ingeborg ter Laak.