Zoetermeer

Wat we doen

Hulp bij thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt mensen met schulden met het op orde brengen van hun administratie Hulp bij Thuisadministratie van Humanitas Zoetermeer brengt deskundige vrijwilligers in contact met mensen met schulden die de regie over hun administratie, geldzaken en financiën kwijt zijn.

Hulp bij opvoeding: Home-Start

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot zeven jaar.

Humanitas Home-Start  en Home-Start+ Pijnacker-Nootdorp

Ieder gezin kent lastige tijden. Dan helpt Home-Start Pijnacker-Nootdorp je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. 

Opvoedingsondersteuning: Home-Start+

Opvoedingsondersteuning voor gezinnen met kinderen van 7 tot 14 jaar. Home-Start+. Een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, er bestaat geen opleiding voor. Als ouder doet u wat u kunt. In de meeste gevallen komt u er zelf wel uit. Soms lukt dat niet.

Vriendschappelijk huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Steun bij verlies

Rouwverwerking kost veel energie. Je kunt er helemaal doorheen zitten. Steun bij Verlies helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Steunouder

Humanitas Steunouder biedt steun aan ouders die overbelast zijn. Steunouder is er voor gezinnen waarvan de ouder of ouders overbelast zijn met één of meer kinderen in de leeftijd van 0 t/m 14 jaar.