Zoetermeer

Hulp bij opvoeding: Home-Start

Alle gezinnen die hulp kunnen gebruiken bij het opvoeden van hun kinderen tot 7 jaar.

Hulp bij opvoeding: Home-Start

Een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, er bestaat geen opleiding voor. Als ouder doet u wat u kunt. In de meeste gevallen komt u er zelf wel uit. Soms lukt dat even niet.Door bijvoorbeeld spanningen, overbelasting, echtscheiding of lastige pubers lopen problemen soms hoog op. Zeker als u niet veel mensen heeft om op terug te vallen.

Tot 7 jaar

Home-Start is er voor gezinnen met een of meer kinderen tot 7 jaar. Een getrainde vrijwilliger die zelf ervaring heeft met opgroeiende kinderen, biedt u waar u en uw kind(eren) behoefte aan hebben. Een luisterend oor, persoonlijke aandacht, hulp bij praktische zaken en tips voor wat betreft andere diensten, voorzieningen en regelingen. Misschien gaat de vrijwilliger wel even voetballen met uw zoontje of naar de speeltuin met uw dochter. Door het contact met de vrijwilliger zult u zich beter gaan voelen over hoe u het doet.

Praktisch

De vrijwilligers van Humanitas worden op hun beurt ondersteund door professionals. Wanneer de problemen toch zwaarder blijken te zijn, kunt u worden doorverwezen naar de hulpverlening. Er zijn geen kosten aan de hulp van Humanitas verbonden.

Stappenplan voor verwijzers

Wil je iemand aanmelden of heb je een vraag over hoe je jezelf kan aanmelden? Dan verwijzen wij je via deze link naar ons stappenplan voor verwijzers. Voor direct contact kan je gebruikmaken van onderstaande contactgegevens.

Coördinator

Anke IJdens
E-mail: a.ijdens@humanitas.nl 
Tel: 06-13340233

Marion Rugers
E-mail: m.rugers@humanitas.nl
Tel: 06-13404839

Inti Schutte
E-mail: i.schutte@humanitas.nl
Tel: 06-20252060

Interesse?

Heeft u interesse in Home-Start of wilt u meer informatie? Neemt u contact op met Humanitas via 079-3238833 of via zoetermeer@humanitas.nl

Wervingsactie Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief

Op 15 juni 2017 hebben Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer via YouTube een gezamenlijk filmpje gelanceerd om vrijwilligers te werven. Dit filmpje is gemaakt om mensen te enthousiasmeren voor het werk van vrijwilligers bij de diverse activiteiten die beide organisaties gratis aanbieden aan jongeren en gezinnen in Zoetermeer en omgeving.

//www.youtube-nocookie.com/embed/J2iRsLHQ9RA