Hulp bij opvoeding: Home-Start

Alle gezinnen die hulp kunnen gebruiken bij het opvoeden van hun kinderen tot 7 jaar.

Hulp bij opvoeding: Home-Start

Een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, er bestaat geen opleiding voor. Als ouder doe je wat je kan. In de meeste gevallen kom je er zelf wel uit. Soms lukt dat even niet. Door bijvoorbeeld spanningen, overbelasting, echtscheiding of lastige pubers lopen problemen soms hoog op. Zeker als je niet veel mensen hebt om op terug te vallen.

Tot 7 jaar
Home-Start is er voor gezinnen met een of meer kinderen tot 7 jaar. Een getrainde vrijwilliger die zelf ervaring heeft met opgroeiende kinderen, biedt je waar jij en je kind(eren) behoefte aan hebben. Een luisterend oor, persoonlijke aandacht, hulp bij praktische zaken en tips voor wat betreft andere diensten, voorzieningen en regelingen. Misschien gaat de vrijwilliger wel even voetballen met je zoontje of naar de speeltuin met je dochter. Door het contact met de vrijwilliger zal je je beter gaan voelen over hoe je het doet.

Praktisch
De vrijwilligers van Humanitas worden op hun beurt ondersteund door professionals. Wanneer de problemen toch zwaarder blijken te zijn, kan je worden doorverwezen naar de hulpverlening. Er zijn geen kosten aan de hulp van Humanitas verbonden.

Stappenplan voor verwijzers
Wil je iemand aanmelden of heb je een vraag over hoe je jezelf kan aanmelden? Dan verwijzen wij je via deze link naar ons stappenplan voor verwijzers. Voor direct contact kan je gebruikmaken van onderstaande contactgegevens.

Coördinator

Anke IJdens
E-mail: a.ijdens@humanitas.nl 
Tel: 06-13340233

Marion Rugers
E-mail: m.rugers@humanitas.nl
Tel: 06-13404839

Inti Schutte
E-mail: i.schutte@humanitas.nl
Tel: 06-20252060

Interesse?
Heb je interesse in Home-Start of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Humanitas via zoetermeer@humanitas.nl

Wervingsactie Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief

Op 15 juni 2017 hebben Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer via YouTube een gezamenlijk filmpje gelanceerd om vrijwilligers te werven. Dit filmpje is gemaakt om mensen te enthousiasmeren voor het werk van vrijwilligers bij de diverse activiteiten die beide organisaties gratis aanbieden aan jongeren en gezinnen in Zoetermeer en omgeving.

//www.youtube-nocookie.com/embed/J2iRsLHQ9RA