Opvoedingsondersteuning: Home-Start+

Opvoedingsondersteuning voor gezinnen met kinderen van 7 tot 14 jaar.

Opvoedingsondersteuning: Home-Start+

Een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, er bestaat geen opleiding voor. Als ouder doet u wat u kunt. In de meeste gevallen komt u er zelf wel uit. Soms lukt dat niet. Door bijvoorbeeld spanningen, overbelasting, echtscheiding of lastige pubers lopen problemen soms hoog op.Zeker als u niet veel mensen heeft om op terug te vallen.

Van 7 tot 14 jaar

Home-Start+ is er voor gezinnen met een of meer kinderen tussen 7 en 14 jaar. : Een getrainde vrijwilliger die zelf ervaring heeft met opgroeiende kinderen, biedt u waar u en uw kind(eren) behoefte aan hebben; een luisterend oor, persoonlijke aandacht, hulp bij praktische zaken en tips voor wat betreft diensten en voorzieningen in Zoetermeer. Of misschien gaat de vrijwilliger wel even spelen met uw zoontje of helpt hij of zij uw dochter bij de voorbereidingen van een spreekbeurt. Door het contact met de vrijwilliger zult u zich beter gaan voelen over hoe u het doet.

Praktisch

De vrijwilligers van Humanitas worden op hun beurt ondersteund door professionals. Dus u krijgt de best mogelijke hulp. Wanneer de problemen toch zwaarder blijken te zijn, kunt u worden doorverwezen naar de hulpverlening. Er zijn geen kosten aan de hulp van Humanitas verbonden.

Coördinator

Marion Rugers
E-mail: m.rugers@humanitas.nl
Tel: 06-13404839

Interesse?

Heeft u interesse in Home-Start+ of wilt u meer informatie? Neemt u contact op met Humanitas via zoetermeer@humanitas.nl.

 

Wervingsactie Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief

Op 15 juni 2017 hebben Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer via YouTube een gezamenlijk filmpje gelanceerd om vrijwilligers te werven. Dit filmpje is gemaakt om mensen te enthousiasmeren voor het werk van vrijwilligers bij de diverse activiteiten die beide organisaties gratis aanbieden aan jongeren en gezinnen in Zoetermeer en omgeving.

//www.youtube-nocookie.com/embed/J2iRsLHQ9RA