Zoetermeer

Steun bij verlies

Voor iedereen in Zoetermeer die een dierbare heeft verloren en hierbij hulp nodig heeft.

Steun bij verlies

Het verlies van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Vlak na het overlijden is er vaak voldoende aandacht vanuit uw omgeving. Maar na verloop van tijd neemt de steun af. Het gewone leven gaat voor iedereen door. Voor u voelt het alsof men verwacht dat u de draad gewoon weer oppakt en doorgaat. Maar u heeft nog steeds last van verdriet, eenzaamheid en pijn. U wilt uw verhaal nog steeds kwijt. Het liefst aan iemand die goed kan luisteren en uit ervaring weet hoe zwaar het is om een dierbaar iemand te verliezen.

Humanitas helpt

Humanitas biedt de mogelijkheid om uw verdriet te uiten. Dit kan bij een vrijwilliger of in een lotgenotengroep. Dit project heet Steun bij verlies. In de gespreksgroep ontmoet u mensen in een vergelijkbare situatie als de uwe. Dat schept een band. De deelnemers vinden begrip bij elkaar en geven elkaar steun. Onderwerpen van gesprek zijn de verwerking van het verlies en hoe nu verder te gaan met het leven. De kracht zit in het luisteren naar elkaar.

Praktisch

De lotgenotengroep komt zeven keer samen. De bijeenkomsten vinden plaats bij Humanitas onder begeleiding van twee ervaren vrijwilligers. De kosten bedragen 25 euro. Wilt u liever één op één over uw rouw praten, dan bezoekt een vrijwilliger u thuis. Dit kost niets.

Contactpersoon voor een intake

Mechtelien Greve
E-mail: mechtelien.greve@gmail.com
Tel: 06 - 2923 5105

Interesse?

Wilt u deelnemen aan de groep Steun bij verlies? Neemt u dan contact op met Mechtelien Greve via 06 2923 5105 of via mechtelien.greve@gmail.com