Zoetermeer

Steunouder

Wij zijn er voor gezinnen waarvan de ouder of ouders overbelast zijn met één of meer kinderen in de leeftijd van 0 t/m 14 jaar.

Steunouder: ondersteuning bij opvoeding
Steunouder wordt met ingang van 1 januari 2017 aangeboden in Zoetermeer en wordt uitgevoerd door Humanitas.

Steunouders vangen kinderen op als de ouders het door omstandigheden tijdelijk niet meer aan kunnen. Een steunouder start met een kennismaking bij het gezin en zal na de 'wensituatie' het kind maximaal een dagdeel per week meenemen naar zijn/haar eigen huis. Op deze manier krijgt de ouder de mogelijkheid om beter in zijn of haar energie te komen. Daarnaast wordt zo ook aan het kind de kans gegeven om even uit de thuissituatie te zijn. Iedereen krijgt de mogelijkheid om 'even op adem te komen'. De ondersteuning is vraaggericht en wordt afhankelijk van de behoefte van de ouder(s) ingezet.

Praktisch
De vrijwilligers van Humanitas worden op hun beurt ondersteund door professionals. Wanneer de problemen toch zwaarder blijken te zijn, kunt u worden doorverwezen naar de hulpverlening. Er zijn geen kosten aan de hulp van Humanitas verbonden.

Heeft u behoefte aan een steunouder?
Neem dan contact op met Inti Schutte, coördinator Steunouder, via het telefoonnummer 06-20252060 of het e-mailadres i.schutte@humanitas.nl.

Wilt u vrijwilliger worden?
Wij zijn voor Steunouder altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Kijk hier voor onze actuele vacatures.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met Inti Schutte, coördinator Steunouder, via het telefoonnummer 06-20252060 of het e-mailadres i.schutte@humanitas.nl.

Coördinator:

Inti Schutte
Telefoon: 06-20252060
E-mail: i.schutte@humanitas.nl

Wervingsactie Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief

Op 15 juni 2017 hebben Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer via YouTube een gezamenlijk filmpje gelanceerd om vrijwilligers te werven. Dit filmpje is gemaakt om mensen te enthousiasmeren voor het werk van vrijwilligers bij de diverse activiteiten die beide organisaties gratis aanbieden aan jongeren en gezinnen in Zoetermeer en omgeving.

//www.youtube-nocookie.com/embed/J2iRsLHQ9RA