Kind aan huis

Wij zijn er voor gezinnen waarvan de ouder of ouders overbelast zijn met één of meer kinderen in de leeftijd van 0 t/m 14 jaar.

Kind aan Huis: ondersteuning bij opvoeding
Het aanbod van Kind aan Huis wordt sinds 1 januari 2017 uitgevoerd door Humanitas Zoetermeer.

Vrijwilligers van Kind aan Huis vangen kinderen op als de ouders het door omstandigheden tijdelijk niet meer aankunnen. Een vrijwilliger start met een kennismaking bij het gezin en zal na de 'wensituatie' het kind maximaal één dagdeel per week meenemen naar zijn/haar eigen huis. Op deze manier krijgt de ouder de mogelijkheid om beter in zijn of haar energie te komen. Daarnaast wordt zo ook aan het kind de kans gegeven om even uit de thuissituatie te zijn. Iedereen krijgt de mogelijkheid om 'even op adem te komen'. De ondersteuning is vraaggericht en wordt afhankelijk van de behoefte van de ouder(s) ingezet.


Praktisch
De vrijwilligers van Humanitas worden op hun beurt ondersteund door professionals. Wanneer de problemen toch zwaarder blijken te zijn, kan je worden doorverwezen naar de hulpverlening. Er zijn geen kosten aan de hulp van Humanitas verbonden.

Vrijwilliger worden?
Wij zijn voor Kind aan Huis altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Kijk hier voor onze actuele vacatures.

Heb je vragen of behoefte aan steun?
Neem dan contact op met Inti Schutte, coördinator Steunouder, via telefoon (06-20252060) of e-mail (i.schutte@humanitas.nl).

Coördinator:

Inti Schutte
Telefoon: 06-20252060
E-mail: i.schutte@humanitas.nl

Wervingsactie Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief

Op 15 juni 2017 hebben Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer via YouTube een gezamenlijk filmpje gelanceerd om vrijwilligers te werven. Dit filmpje is gemaakt om mensen te enthousiasmeren voor het werk van vrijwilligers bij de diverse activiteiten die beide organisaties gratis aanbieden aan jongeren en gezinnen in Zoetermeer en omgeving.

//www.youtube-nocookie.com/embed/J2iRsLHQ9RA