Zoetermeer

Hulp bij thuisadministratie

Voor iedereen in Zoetermeer die schulden heeft of de regie over administratie, geldzaken en financiën kwijt is.

Hulp bij Thuisadministratie
Steeds meer mensen in Zoetermeer verliezen het overzicht over hun administratie, geldzaken en financiën en belanden in de schulden. Zij weten zich geen raad meer met de hedendaagse papierwinkel en ingewikkelde formulieren. Ook inzicht krijgen in de persoonlijke financiën is lastig. Wat zijn uw inkomsten en wat zijn uw uitgaven? De oorzaken kunnen divers zijn. Denk aan het verlies van werk, een echtscheiding, het verlies van een partner, verkeerde beslissingen, de stress van steeds maar terugkerende of oplopende schulden, ziekte of huiselijke problemen. Als er geen hulp wordt gezocht, gaat het van kwaad tot erger. Met alle gevolgen van dien.

Humanitas helpt
Wij helpen via Hulp bij Thuisadministratie iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning voor het zoeken naar oplossingen voor schulden. Of het nu gaat om beginnende schulden, terugkerende schulden of oplopende schulden. Onze deskundige vrijwilligers helpen deelnemers aan het scheppen van orde in de administratieve chaos die kan zijn ontstaan. Zo krijgt u als deelnemer meer inzicht in uw financiën en zet u gezamenlijk uw inkomsten en uitgaven op een rij. Op deze manier kunt u samen een bestedingsplan opstellen, schulden aflossen en afspraken maken om problemen op te lossen en die in de toekomst te voorkomen. Doel is om u als deelnemer weer zelfredzaam te maken en u de regie over uw financiën terug te geven. Uiteraard gaan onze vrijwilligers zeer zorgvuldig om met uw privacy.

Praktisch
De vrijwilliger van Humanitas komt thuis bij u langs en zal samen met u uw post openen en archiveren, u helpen bij het opstellen van een bestedingsplan, indien nodig samen met u een schuldenoverzicht maken en helpen bij het opstellen van een aflossingsplan. De vrijwilliger helpt u dus om uw schulden af te lossen, uw administratie op orde te krijgen en te houden en om tijdig uw betalingen te doen. Mocht het nodig zijn, dan kan de vrijwilliger u doorverwijzen naar andere hulpinstanties, zoals bijvoorbeeld de Schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer. Ook in die situatie kan begeleiding worden geboden door een vrijwilliger. Alles dat wordt besproken, blijft tussen u en de vrijwilliger. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Heeft u hulp nodig?
Wilt u zich aanmelden voor Hulp bij Thuisadministratie? Vul dan het volgende contactformulier volledig in. 

Wilt u één van uw cliënten doorverwijzen naar Hulp bij Thuisadministratie? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 06-83889734 of vul het volgende contactformulier voor verwijzers in.

Wilt u vrijwilliger worden?
Wij zijn voor Hulp bij Thuisadministratie altijd op zoek naar extra vrijwilligers en coördinatoren. Kijk hier voor onze actuele vacatures.

Heeft u vragen?
Neem voor vragen of algemene informatie over Hulp bij Thuisadministratie contact met ons op via 06-83889734 of thuisadministratie@humanitaszoetermeer.nl

Dit zijn onze coördinatoren:


Marijke Balk

Telefoon: 06-3511 1586
E-mail: marijkebalk@humanitaszoetermeer.nl


Maureen Monfils

Telefoon: 06-3512 0659
E-mail: m.monfils@humanitaszoetermeer.nl


Cees van Stijn

E-mail: ceesvanstijn@humanitaszoetermeer.nl
Telefoon: 06-3511 5527


Marleen van Noortwijk
E-mail: marleenvannoortwijk@humanitaszoetermeer.nl
Telefoon: 06-1312 2659


Frank van Eijk
E-mail: frankvaneijk@humanitaszoetermeer.nl
Telefoon: 06-3511 5902

Secretariaat
voor coördinatie telefonische intakes
Telefoon: 06-8388 9734
E-mail: aanmelding.ta@humanitaszoetermeer.nl

Project-ondersteuning

E-mail: thuisadministratie@humanitaszoetermeer.nl

Externe pagina op www.zoetermeerwijzer.nl

Filmpje met bespaartips van de gemeente Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer heeft filmpjes gemaakt met bespaartips hoe je handiger met je geld kunt omgaan.

Klik hier voor de site van de gemeente Zoetermeer met tips om geld te besparen. Hier staat o.a. een filmpje met bespaartips voor met je mobiel op vakantie.