Conferentie Humanitas Zoetermeer op woensdag 7 december 2016

Humanitas Zoetermeer organiseert op woensdag 7 december 2016 een conferentie voor samenwerkingspartners, zoals formele zorgverleners en andere vrijwilligersorganisaties. Ook het gemeentebestuur en de gemeenteraadsleden zijn uitgenodigd voor deze conferentie.

Het onderwerp van deze conferentie is: “Samen sterk, sterker samen”. Het zorgstelsel staat onder druk en heeft forse veranderingen ondergaan. De impact van bezuinigingen/maatregelen is reusachtig. Lokaal en dichtbij de burger is de metafoor van nu. In de ‘nieuwe’ rol van gemeenten, formele zorgverleners én vrijwilligersorganisaties is samenwerking essentieel voor kwaliteit en doelmatigheid.

Tijdens deze conferentie geeft futuroloog Peter van der Wel een lezing over de veranderende wereld en de vele kansen die dit biedt. Margo van Rheenen, regiomanager van MEE Zuid-Holland Noord en oud-bestuurslid van onze afdeling, geeft een inleiding over hoe we kunnen samenwerken vanuit intrinsieke drijfveren binnen een organisatie. Janny Hartman, vrijwilligster en ervaringsdeskundige, zal de aanwezigen voorbeelden uit de praktijk geven. En wethouder Taco Kuiper zal het beeld vanuit de gemeente Zoetermeer over vraag gestuurd werken geven. Daarnaast zal hij het startschot geven van een nieuw samenwerkingsinitiatief van Humanitas met Piëzo. De conferentie wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Terug naar het nieuwsoverzicht