Help Vriendschappelijk Huisbezoek Zoetermeer aan de Helemaal Humanitas Prijs!

Dit jaar bestaat de activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek dertig jaar in Zoetermeer. En uitgerekend in het jubileumjaar maken we kans op de Helemaal Humanitas Prijs 2021! Stem jij ook op ons?

Het doel van Vriendschappelijk Huisbezoek is om deelnemers in de wijken, die zelfstandig wonen, meer contactmomenten te bieden. Dit gebeurt door ze in contact te brengen met een vrijwilliger. De contactmomenten zijn over het algemeen tweewekelijks. De vrijwilligers bezoeken de deelnemers die, om wat voor reden dan ook, eenzaam zijn. Een bezoekje van iemand die 'zomaar' even langs komt, geeft plezier en dat kan weer zin aan het leven geven. Het bezoek kan bestaan uit: een fijn gesprek, ervaringen uitwisselen, een spelletje doen, een wandeling maken, of iets dergelijks.

Trots
Elke genomineerde activiteit heeft ter ondersteuning een filmpje opgenomen. In ons filmpje zie je hoe een contactmoment wordt beleefd door zowel de deelnemer als de vrijwilliger. Wij zijn er trots op dat we over zoveel leuke, betrokken vrijwilligers beschikken. Zonder hen is dit niet mogelijk. Met dit filmpje willen we nogmaals alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. Mochten we een prijs winnen, dan willen we dit besteden aan een gezellig evenement. Indien mogelijk betrekken we hierin ook een aantal deelnemers. Om dit mogelijk te maken hebben we je stem nodig.

Stem op ons!
Vanaf 17 mei staan de genomineerde filmpjes op www.humanitas.nl/helemaalhumanitas. Tot eind mei heb je de tijd om te stemmen op jouw favoriet. De activiteit met de meeste stemmen wint de Helemaal Humanitas Prijs van € 5.000, te besteden aan de ontwikkeling van deze activiteit. De nummers twee en drie krijgen respectievelijk € 1.500 en € 1.000.

Terug naar het nieuwsoverzicht