Humanitas bedankt vrijwilligers met leerzaam uitje

Vrijdag 24 mei organiseerde Humanitas Zoetermeer haar jaarlijkse vrijwilligersuitje. Ditmaal fungeerde een zaal van Class by Jofel in de Dorpsstraat als sfeervol decor. Ruim veertig bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers van alle activiteiten waren op de uitnodiging ingegaan om gezamenlijk weer een mooi jaar af te sluiten.

Nadat iedereen aan de tafels een plekje had gevonden en van een drankje was voorzien, opende bestuurslid Marian van Kempen het uitje met een kort woord van dank aan de aanwezigen. Het programma werd overgenomen door De pubquizmaster, bekend van de avonden in het Stadstheater.

Fanatiek
Negen teams waren gevormd, die fanatiek de strijd met elkaar aangingen. De quiz bestond uit zeven rondes, met de meest uiteenlopende vragen. Wat is de bijnaam van de gevangenis in Almere Buiten? Welke kleur hebben de manen van een zebra? Hoe heet de boom waar kaneel vandaan komt? Waar is Joris in 't Veld bekend van? Daarnaast boog iedereen zich enthousiast over peulvruchten, mannenogen en logo's waaruit de merknaam was weggelaten. Uiteraard ontbrak ook de hoedje-op-hoedje-af-ronde niet voor een extra bonuspunt.

Na zeven rondes was de spanning voelbaar in de zaal. Welk team had de vragen gemiddeld het best beantwoord? Of gegokt, maar dat zou niemand deze middag toegeven. Sommige fanatiekelingen probeerden al een schatting te maken van de behaalde score. Uiteindelijk lagen de topteams heel dichtbij elkaar. De groep met het brons had 46 punten, één minder dan de winnaars van de zilveren medaille. Naast de gouden medaille, ging de beker naar een team dat zich met 49 punten terecht de Pubquizmaster van Humanitas Zoetermeer mocht noemen.

Napraten
Terwijl in verschillende rondes lekkere hapjes rondgingen, praatten de aanwezigen nog gezellig na. Over het afgelopen jaar, hun persoonlijke leven, of gewoon om elkaar beter te leren kennen. Een fijne mix van alle activiteiten en vrijwilligers van verschillende leeftijden. De saamhorigheid werd extra benadrukt doordat het uitje het einde dat in de uitnodiging stond ruim overschreed. Maar gezelligheid kende ook deze avond geen tijd.

Jaarverslag
Vlak voor het jaarlijkse vrijwilligersuitje hebben we het jaarverslag 2018 afgerond. Dit verslag is hier te lezen. Wil je vrijwilliger bij ons worden en als dank volgend jaar mee met het uitje? Kijk dan bij onze vacatures waar jouw interesse ligt. Wij komen graag met jou in contact!

Terug naar het nieuwsoverzicht