Humanitas Doorstart wordt Home-Start+

Vanaf 1 januari 2016 is Humanitas Doorstart in een nieuw jasje gestoken onder de naam Home-Start+. Inhoudelijk blijft het opvoedondersteuningsproject onveranderd en zullen gezinnen met kinderen tussen de 7 en 14 jaar op dezelfde manier ondersteund worden.

Een vrijwilliger vertelt: “In het gezin dat ik ondersteun was de hulpvraag gericht op huiswerkbegeleiding van hun 11-jarige zoon. De jongen heeft zo goed zijn best gedaan dat we na het recente schooladvies besloten hebben om te focussen op begrijpend lezen. Als dat meer verbetert krijgt de jongen meer keus in het vervolgonderwijs. Gaandeweg bleek de dochter ook ondersteuning te kunnen gebruiken, omdat zij het plezier in school helemaal kwijt was. In samenwerking met school heeft zij het weer naar haar zin. De jongeren, een jaar ouder en wijzer, zijn over naar de vervolgklas en kunnen met een positieve instelling van start in het nieuwe jaar.”

Home-Start+ biedt net als Home-Start ondersteuning in gezinnen waar het even niet zo lekker loopt. Ondersteuning wordt gegeven door getrainde vrijwilligers die een luisterend oor, emotionele steun en praktische hulp bieden.

Neem voor meer informatie contact op met Humanitas Zoetermeer via het telefoonnummer 079-3237666 of stuur een mailtje naar coördinator Marion Rugers (m.rugers@humanitas.nl).

Terug naar het nieuwsoverzicht