Humanitas en Jong Perspectief werven gezamenlijk vrijwilligers

Met als doel om de nodige vrijwilligers te werven voor Zoetermeerse gezinnen die hulp nodig hebben, zijn Opvoedondersteuning van Humanitas Zoetermeer en netwerkpartner Jong Perspectief een gezamenlijke wervingsactie begonnen. Beide organisaties hebben hun handen ineen geslagen om hun eigen en elkaars vrijwilligersbestand aan te vullen.

Welkom!

Wat leuk dat je interesse hebt in het vrijwilligerswerk bij Humanitas!

Organisatie

Humanitas is er voor alle mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Zoetermeer bieden wij onder meer ondersteuning aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 14 jaar waarbij ouders tijdelijk terug kunnen vallen op iemand die naast hen staat. Dit gebeurt via Home-Start, Home-Start+ en Steunouder.

Het doel van de ondersteuning is :

  • Voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen

  • Het vertrouwen van ouders te vergroten

  • De sociale relaties van ouders te versterken

Werkwijze

Humanitas koppelt een gezin/kind aan een getrainde vrijwilliger. Gemiddeld duurt de ondersteuning negen maanden tot een jaar. De vraag van het gezin staat centraal.  De vrijwilliger biedt tijd en aandacht en geeft op een positieve manier aandacht aan de dingen die al goed gaan in het gezin. Dit alles wordt gedaan op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Humanitas zijn van huis uit geen hulpverleners. Zij coachen op basis van hun levenservaring. Voorafgaand aan de koppeling volgen zij een training en ze kunnen gedurende het contact met de gezinnen terugvallen op professionele ondersteuning van een co√∂rdinator.

Meer weten?

  • Voor Home-Start klik hier

  • Voor Home-Start+ klik hier

  • Voor Steunouder klik hier

Bekijk voor meer informatie over de wervingsactie het YouTube-filmpje aan de rechter kant van dit nieuwsbericht!

Benieuwd naar wat Jong Perspectief kan betekenen voor jongeren? Kijk dan op www.jongperspectief.nl

 

Benieuwd naar andere vrijwilligersvacatures bij Humanitas Zoetermeer, klik hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht