Humanitas ondertekent Zoetermeers Taalakkoord

Deze week is in Zoetermeer het Taalakkoord getekend. Namens Humanitas Zoetermeer zette Marleen Teunissen haar handtekening.

Samen met 24 andere partijen tekende de voorzitter van Humanitas Zoetermeer het akkoord, dat bedoeld is om de laaggeletterdheid in onze stad terug te dringen. In het Taalakkoord is beschreven hoe de organisaties laaggeletterdheid willen aanpakken. Iedere organisatie doet dit vanuit zijn eigen rol in de samenleving en zet dan ook haar eigen kracht in om actief aan de slag te gaan met dit thema.

"Laaggeletterdheid is een groot probleem waar tien procent van de Zoetermeerders mee te maken heeft", zei wethouder Isabelle Vugs onlangs in het Streekblad. "In Zoetermeer zijn we al heel goed bezig als het gaat om laaggeletterdheid. We waren in september niet voor niets de eerste gastheer van de Dag van de Alfabetisering." De ondertekening van dit Taalakkoord is een nieuwe stap in de bestrijding van de laaggeletterdheid in Zoetermeer. Namens Humanitas Zoetermeer zullen onze activiteiten Thuisadministratie en Home-Start(+) daar een actieve bijdrage aan leveren.

Terug naar het nieuwsoverzicht