Humanitas Opvoedondersteuning viert jubileum bij Hof van Seghwaert

Op woensdag 1 juni jl. heeft Humanitas Home-Start (+) Zoetermeer haar 15-jarig bestaan gevierd bij Perenboomgaard Hof van Seghwaert. De gezinnen die nu ondersteuning krijgen van een vrijwilliger en de vrijwilligers waren hiervoor uitgenodigd.

De kinderen konden spelen met water, hutten bouwen, rennen en genieten van het buiten zijn. Er werd een rondleiding gegeven door de perenboomgaard, zij konden broodjes bakken boven een vuurkorf en knuffelen met een kip. De ouders konden elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Ook zij konden zo genieten van het buiten zijn.

Voor iedereen was het een nieuwe plek in Zoetermeer en zeker een waar zij nog een keer zullen terugkeren. Eén ouder gaf zelfs aan dat zij kippenvel kreeg van de geuren van de tuin, het deed haar terugdenken aan de tijd in haar geboorteland. Waarschijnlijk is de Perenboomgaard één of twee vrijwilligers rijker door deze ontmoeting. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in de Hof van Seghwaert, zoals voorleesmiddagen door de Voorleesexpress, yoga op zondag en workshops moestuinieren. Voor kinderen en volwassenen een mooie plek om elkaar te ontmoeten.

Humanitas Home-Start + Zoetermeer ondersteunt jaarlijks ca. 50 gezinnen die een tijdje wat hulp kunnen gebruiken. 1 keer in de week komt een vrijwilliger bij het gezin om te helpen met praktische zaken, tips te geven, plezier te brengen of een luisterend oor te bieden.

Terug naar het nieuwsoverzicht