Humanitas viert 25 jaar Home-Start in Drievliet

Het programma Home-Start van Humanitas biedt ondersteuning aan gezinnen die een lastige periode doormaken. Dit jaar wordt het 25 jaar aangeboden in Nederland.

Voor dit jubileum zijn de Humanitas-afdelingen Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer maandag 21 oktober met ongeveer vijftig gezinnen, vrijwilligers en coördinatoren een dagje naar Drievliet geweest. Ouders en kinderen hebben genoten en er zijn tussen de gezinnen onderling vriendschappen gesloten. Dat sluit heel mooi aan bij de doelstellingen van Home-Start. Niemand staat er alleen voor. Deze dag werd mogelijk gemaakt door Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdvakantieloket.

Bij Home-Start wordt een vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden gekoppeld aan een gezin. Hij of zij komt elke week een paar uurtjes langs om een luisterend oor, een steuntje in de rug of praktische hulp te bieden en vooral plezier te maken. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstigere en langdurige problemen. Door vooral te focussen op wat goed gaat in het gezin krijgen ouders meer vertrouwen en kunnen ze weer de regie over hun eigen leven terugpakken. Regelmatig wordt samengewerkt met de formele hulpverlening.

In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland 40.000 ouders met meer dan 85.000 kinderen ondersteund. Het wetenschappelijk onderbouwde Home-Start-programma vormt daarmee een belangrijke schakel in de participatiesamenleving.

Klik hier voor meer informatie of kijk op www.home-start.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht