Humanitas werft op eerste bruismarkt

Op een zonnige maandagmiddag 6 juni bruiste winkelcentrum De Vijverhoek. Tijdens de eerste feestelijke bruismarkt was er voor ieder wat wils, met een springkussen, schminken voor de kinderen en een informatiemarkt. Namens Humanitas Zoetermeer was onze activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek aanwezig om vrijwilligers te werven en nieuwe deelnemers aan te trekken.

Het door de gemeente georganiseerde evenement werd geopend door wethouder Isabelle Vughs van zorg, die zich verheugd toonde over het aanbod. Meerdere organisaties hadden zich namelijk aangemeld om aan de informatiemarkt deel te nemen. In een stralend zonnetje wachtten ook de coördinatoren van Humanitas op bezoekers aan de informatiemarkt. Helaas viel het aantal wijkbewoners dat een gesprek aanging over wat onze organisatie voor hen kon betekenen tegen. Het waren met name de andere aanwezige organisaties die het netwerk probeerde te vergroten door bij andere kraampjes informatie uit te wisselen.

Gelukkig kon aan het winkelend publiek dat de supermarkt als grotere trekpleister zag dan de informatiemarkt wel de nodige folders worden uitgedeeld. De informatiemarkt heeft wel een nieuwe deelnemer opgeleverd. In elk geval heeft Humanitas zich middels de aanwezigheid op de eerste bruismarkt gepresenteerd aan de wijkbewoners van Meerzicht en andere organisaties in Zoetermeer. Hopelijk zal deze extra naamsbekendheid achteraf extra vrijwilligers en deelnemers opleveren, die we altijd kunnen gebruiken.

Terug naar het nieuwsoverzicht