Humanitas Zoetermeer biedt steun bij verlies van partner

Verlies van een dierbaar iemand, praat erover! Op maandag 25 september a.s. start Humanitas Zoetermeer met de nieuwe lotgenotengroep Verlies van Partner.

Na het verlies van een dierbaar iemand ben je vaak eerst druk bezig met het regelen van allerlei praktische zaken. Pas later begint het rouwproces en voel je het gemis. Over het verlies praten met je directe omgeving wordt lastiger, je wil niet in herhaling vallen over hoezeer jij het verlies nog voelt. Toch zou je er nog graag over willen praten. Dat kan, het is fijn dit gevoel te delen met andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Daarom organiseert Humanitas Zoetermeer bijeenkomsten waarbij lotgenoten samenkomen om het verlies te delen met anderen. Over de gebeurtenis praten lucht al op, maar ook het aanhoren van ervaringen, adviezen en tips van anderen is prettig.

De groep van maximaal acht deelnemers komt zeven keer bij elkaar en wordt begeleid door ervaringsdeskundigen. Er zijn nog vier plaatsen over.

Individuele steun aan huis is eveneens mogelijk. Een ervaren vrijwilliger biedt je een luisterend oor en ondersteuning.

Heb je onlangs je partner verloren en wil je steun binnen de lotgenotengroep of aan huis? Neem dan contact op met Liesbeth Sonneveldt (06-12804840 of l.a.Sonneveldt@planet.nl) of met Mark Doornik (06-35112144 of markdoornik@humanitaszoetermeer.nl).

Terug naar het nieuwsoverzicht