Humanitas Zoetermeer lanceert mini-documentaire

In samenwerking met Zarayda Groenhart en haar team heeft Inti Schutte (coördinator Home-Start en Kind aan Huis) een documentaire opgenomen over een deel van haar leven. Hiermee wil ze het taboe rondom hulpvragen doorbreken.

Inti heeft zich als doel gesteld om meer mensen tijdig aan de bel te laten trekken op het moment dat ze merken dat het even niet lukt. Het voorkomt vaak grotere problemen, waarvan het langer kost om ze op te lossen.
Ze ervaart dat mensen vaak te lang alleen doorgaan omdat ze denken dat het een zwaktebod is als je moet toegeven dat je het niet meer overziet. Dat is jammer, want hoe eerder je iemand benadert om hulp te vragen, des te eerder kom je op een spoor waar je weer mee verder kan.


Vrijwilligers
Om deze mensen te kunnen helpen, zijn er ook vrijwilligers nodig die deze hulp kunnen bieden. Bij Home-Start en Kind aan Huis in Zoetermeer werken getrainde vrijwilligers samen met ouders die tijdelijk ondersteuning hebben gevraagd. Ben je benieuwd naar het aanbod van Home-Start? Kijk dan hier of op www.home-start.nl.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Stuur een mail en geef aan hoe we jou telefonisch kunnen bereiken.

Terug naar het nieuwsoverzicht