Humanitas Zoetermeer tekent samenwerkingsovereenkomst met Steunouder

Op vrijdag 27 januari 2017 is tijdens een feestelijke bijeenkomst de samenwerkingsovereenkomst tussen Humanitas Zoetermeer en Steunouder ondertekend. “Iedereen kan wel een tante Teuntje gebruiken.”

Steunouder is een initiatief van Stichting Steunouder Nederland (SONN). Steunouder voorziet in de tijdelijke opvang van één of meer kinderen uit een gezin waarvan de ouders door allerlei uiteenlopende oorzaken de opvoeding en begeleiding van hun kind(eren) even moeilijk alleen aan kunnen. De steunouder is een getrainde vrijwilliger bij wie het kind thuis terecht kan, één of meer dagdelen per week. De verantwoordelijkheid blijft bij de ouders en er wordt van te voren goed afgestemd wat de ouder wenst en wat de ouder en het kind nodig hebben.

Humanitas Zoetermeer is erg blij met de samenwerking met SONN en de mogelijkheid om het aanbod van preventieve opvoedondersteuning in Zoetermeer te verbreden.

Op vrijdag 27 januari 2017 is met een klein feestje de overeenkomst ondertekend tussen Humanitas Zoetermeer en SONN. Voorzitter Marleen Teunissen van Humanitas Zoetermeer geeft aan: “Eigenlijk hoef je alleen maar de deur open te zetten”.

De officiële lancering van Steunouder in Zoetermeer vindt plaats op maandag 13 februari in de Hoofdbibliotheek Zoetermeer. Voor informatie over Steunouder in Zoetermeer kan contact opgenomen worden met coördinator Inti Schutte via i.schutte@humanitas.nl of 079-3238833.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Humanitas Zoetermeer en Steunouder
(Op de foto: Anke IJdens, coördinator Home-Start; Marleen Teunissen, voorzitter Humanitas Zoetermeer; Inti Schutte, coördinator Steunouder en Home-Start; Anton Barske, voorzitter SSON; Maria Wassink, Stichting Steunouder Nederland en Marion Rugers, coördinatoren Home-Start)

Terug naar het nieuwsoverzicht