Humanitas Zoetermeer viert 25 jaar Home-Start Nederland

Home-Start bestaat 25 jaar in Nederland. Om dat te vieren, nodigde Home-Start Zoetermeer de plaatselijke verwijzers op 4 oktober uit voor een high tea bij de Zoetelaar in de Dorpsstraat.

Na het welkom, hebben de aanwezigen met elkaar het glas geheven. Aan de hand van de vier belangrijkste uitgangspunten konden zij de ervaringen horen van vrijwilligers die al een tijdje actief zijn binnen gezinnen. Zij kunnen als geen ander vertellen hoe zij vraaggericht werken, omgaan met tijd en aandacht binnen het gezin en ouders in hun kracht zetten op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Tot slot gaven de coördinatoren aan dat het waardevol werk is wat vrijwilligers doen, en dat ze bevlogen mensen zijn met het hart op de goede plek. De coördinatoren zijn blij met de hoge opkomst en kijken met vertrouwen naar de toekomstige samenwerking met de verwijzers. Het komend jaar zal er nog een aantal festiviteiten georganiseerd worden, waarbij ook de ouders en kinderen getrakteerd worden.

25 jaar Home-Start Nederland
Op 3 oktober werd in Maastricht, waar in 1993 het eerste Home-Start-project van start ging, het jubileumjaar van Home-Start Nederland officieel geopend. Hiermee vraagt de organisatie aandacht voor de gezinnen die ze ondersteunen. Een jaar lang worden thema’s aan de orde gesteld die de organisatie veel tegenkomt in gezinnen: eenzaamheid, sociaal isolement en overbelasting. Home-Start heeft in 25 jaar tijd 40.000 gezinnen met 85.000 kinderen ondersteund.

Terug naar het nieuwsoverzicht