Koninklijk bezoek bij samenwerkingsproject Jong Perspectief en Humanitas

Koning Willem Alexander bezocht vrijdagmiddag 29 maart het project Samen Sterk, het samenwerkingsproject van Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer. Deze organisaties doen mee aan het programma Vrijwillige Zorg in Gezinnen van het Oranje Fonds, waar de koning samen met koningin Máxima beschermpaar van is. Met Vrijwillige Zorg in het Gezin versterkt het Oranje Fonds initiatieven voor een kwetsbare groep kinderen en jongeren.

Groot was de verrassing bij de ouders van gezinnen dat zij niet alleen met de wethouder jeugd van de gemeente Zoetermeer, Jakobien Groeneveld, en de directeur van het Oranje Fonds, Peter Douwes, in gesprek gingen, maar dat koning Willem Alexander eveneens aanschoof bij het gesprek. De koning was oprecht geïnteresseerd in de situaties waarin gezinnen zich bevinden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, zittende mensen, tafel en binnen

De koning sprak met het projectteam en de beleidsmakers over de uitdagingen en ontwikkelvragen bij deze vrijwillige inzet in gezinnen in een meer complexe situatie. In gesprek met de aanwezige vrijwilligers stond de unieke positie van de vrijwilliger centraal. "Het zit 'm echt in de kleine dingen die je kunt betekenen," zegt vrijwilligster Vijaya. "Samen naar buiten gaan, een kopje koffie drinken en een spelletje doen." De vrijwilliger zorgt vaak voor rust en ontspanning in roerige tijden.

De koning sprak zijn waardering uit over de ondersteuning die door vrijwilligers wordt geboden. "Vanuit het project is er zorg voor de kinderen en ouders en daarmee vallen alle puzzelstukjes voor ons als gezin in elkaar," zei één van de aanwezige ouders.

Met het nieuwe samenwerkingsverband hebben Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief de gelegenheid vrijwilligers intensiever te begeleiden, gezinnen als geheel te ondersteunen en meer af te stemmen met de professionele zorg. Inti Schutte van Humanitas Zoetermeer: "We zijn blij met deze kans die het Oranje Fonds ons de komende drie jaar biedt."

Afbeelding kan het volgende bevatten: 14 mensen, lachende mensen, staande mensen en binnen

Terug naar het nieuwsoverzicht