Materiaal gezocht voor tentoonstelling 75 jaar Humanitas

In 2020 bestaat Humanitas 75 jaar. Voor een tentoonstelling om dit heuglijke feit te vieren zijn we op zoek naar materiaal uit de begintijd van de vrijwilligersorganisatie.

In samenwerking met museum De Voorde zet Humanitas Zoetermeer de tentoonstelling op. Deze wordt geïntegreerd in de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. “Dit is natuurlijk fantastisch, want veel Zoetermeerders en Zoetermeerse scholieren bezoeken museum De Voorde," zegt Irene Gunneweg, bestuurslid van Humanitas Zoetermeer.

Oproep
Op dit moment bereiden we de tentoonstelling, die in april wordt geopend, voor. Om zoveel mogelijk historisch materiaal uit de geschiedenis van Humanitas Zoetermeer te kunnen laten zien, roepen we iedereen die daarvan in het bezit is, op zich bij ons te melden. We zijn vooral op zoek naar materiaal uit de beginperiode. Ben jij in het bezit van bijvoorbeeld affiches, foto’s, filmpjes of krantenartikelen en wil je deze aan ons uitlenen? Of wil je meer informatie over de tentoonstelling? Stuur een e-mail naar platenkampirene@gmail.com.

Terug naar het nieuwsoverzicht