Nieuwe training Home-Start(+) en Steunouder op 7 september

Kan jij het verschil maken? Voor onze activiteiten Home-Start(+) en Steunouder zijn wij op zoek naar mensen die vrijwillig jonge gezinnen willen ondersteunen.

Jouw bijdrage bestaat uit het bieden van een luisterend oor, het geven van praktische tips en het ontlasten van ouders waar het tijdelijk even teveel voor is. In Zoetermeer komen wij ook vaker in contact met vluchtelingengezinnen die hun plek in de stad nog moeten vinden. Het is voor hen fijn dat er iemand gedurende een jaar betrokken is bij hen, en die hen de gebruiken en gewoontes van Nederland leert kennen.

Steunouder biedt een ander soort ondersteuning aan gezinnen, namelijk dat het kind of de kinderen een dagdeel bij de vrijwilliger opgevangen wordt/worden. Dit om de ouder te ontlasten en het kind/de kinderen een rustige omgeving te bieden waarin zij kind kunnen zijn.

Wat doe je als vrijwilliger?

  • Je biedt een luisterend oor.
  • Je biedt steun op basis van je eigen opvoedervaring.
  • Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin.
  • Je hebt contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.
  • Het kan ook zijn dat je de ouders ontlast in de vorm van handjes, tips.
  • We werken vraaggericht, dus de inzet kan in ieder gezin anders zijn.

Een VOG-aanvraag is verplicht.

Op 7 september start een nieuwe training, die verplicht is voor vrijwilligers. Heb je interesse en wil je meer weten, neem dan gerust contact op met coördinator Inti Schutte (06-20252060 of i.schutte@humanitas.nl). Kijk voor de gedetailleerde vacaturebeschrijving ook even hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht