Nieuwe training Opvoedondersteuning start op 5 juni

Op dinsdag 5 juni start weer een training voor nieuwe vrijwilligers  van Home-Start(+) en Steunouder. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Voor onze activiteit Home-Start(+) en Steunouder zijn wij op zoek naar mensen die vrijwillig jonge gezinnen willen ondersteunen. In Zoetermeer komen wij ook steeds vaker in contact met vluchtelinggezinnen die hun plek in de stad nog moeten vinden. Zij vinden het fijn dat er iemand gedurende een jaar betrokken is bij hen, en die ze de gebruiken en gewoontes van Nederland leert kennen.

Steunouder biedt een ander soort ondersteuning. Het kind of de kinderen worden een dagdeel bij de vrijwilliger opgevangen. Zo wordt de ouder ontlast en het kind/de kinderen een rustige omgeving geboden waarin zij kind kunnen zijn.

Wat doe je als vrijwilliger?

  • Je biedt een luisterend oor.
  • Je biedt steun op basis van je eigen ervaring met betrekking tot het ouderschap.
  • Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin.
  • Je hebt contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Het kan ook zijn dat je de ouders ontlast in de vorm van een helpende hand en praktische tips. We werken vraaggericht, dus de inzet kan in ieder gezin anders zijn.

De trainingsdagen zijn op 5 ,11, 21 en 29 juni en 2 juli. Voor Steunouder is 13 juni optioneel beschikbaar. Het is verplicht om alle trainingsdagen aanwezig te zijn. De training vindt plaats van 9:30 – 12:30 uur op ons kantoor aan het Croesinckplein 24-26 in Zoetermeer.

Een VOG aanvraag is verplicht.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met coördinator Inti Schutte (06-20252060 of i.schutte@humanitas.nl).

Terug naar het nieuwsoverzicht