Nieuwe training Opvoedondersteuning start op 8 maart

Voor onze activiteiten Home-Start(+) en Steunouder zijn wij op zoek naar mensen die vrijwillig jonge gezinnen willen ondersteunen. Een nieuwe training start op 8 maart.

Jouw bijdrage bestaat uit het bieden van een luisterend oor, het geven van praktische tips en het ontlasten van ouders waar het tijdelijk even teveel voor is. In Zoetermeer komen wij steeds vaker in contact met vluchtelingengezinnen die hun plek in de stad nog moeten vinden. Zij vinden het fijn dat er iemand gedurende een jaar betrokken is bij hen, waarvan ze de gebruiken en gewoontes van Nederland leren kennen.

Steunouder biedt een ander soort ondersteuning aan gezinnen aan. Het kind of de kinderen worden een dagdeel per week bij de vrijwilliger in huis opgevangen. Dit om de ouder te ontlasten en het kind of de kinderen een rustige omgeving te bieden waarin zij kind kunnen zijn.

Wat doe je als vrijwilliger?

-  Je biedt een luisterend oor.

-  Je biedt steun op basis van je eigen opvoedervaring.

-  Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin.

-  Je hebt contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.

-  Het kan ook zijn dat je de ouders ontlast in de vorm van handjes, tips.

We werken vraaggericht, dus de inzet kan in ieder gezin anders zijn.

De trainingsdagen zijn op donderdagen: 8, 15, 22 en 29 maart en 5 en 12 april. Het is verplicht om alle trainingsdagen aanwezig te zijn. De training vindt plaats van 9:30 uur tot 12:30 uur.

Een VOG-aanvraag is verplicht.

Heb je interesse en wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op via 06- 20252060 of mail naar i.schutte@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht