Thema-avond TA over effectieve communicatie van hulpverleners

Dindagavond 21 juni was de Rabobank opnieuw het decor van een thema-avond van Humanitas Thuisadministratie. Ruim dertig geïnteresseerden, voornamelijk vrijwilligers van Thuisadministratie, waren deze avond aanwezig. Nadat de laatste ontwikkelingen van de activiteit waren besproken, volgde een betoog van drs. Henk Monfils over effectieve communicatie van hulpverleners.

De avond werd geopend door coördinator Cees van Stijn, die de laatste ontwikkelingen binnen Humanitas Thuisadministratie besprak. Het aantal koppelingen kent in het eerste halfjaar van 2016 ten opzichte van vorig jaar een terugval. Een en ander heeft te maken met de opkomst van Schuldhulpmaatje binnen Zoetermeer en een efficiëntere manier van selecteren, waardoor meer deelnemers hun traject binnen de activiteit succesvol zullen doorlopen. Het aantal vrijwilligers binnen de grootste activiteit van Humanitas Zoetermeer is nagenoeg gelijk gebleven, maar kent onder meer door verhuizingen en het vinden van een nieuwe baan wel een groot verloop. Daardoor blijft Thuisadministratie continu dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Na de ontwikkelingen binnen zijn eigen activiteit, gaf Cees van Stijn het woord aan drs. Henk Monfils. De in 1955 geboren beleidscoördinator van de gemeente Zoetermeer hield een interessant betoog onder de titel ‘Als u bedoelt wat ik begrijp’, verwijzend naar een uitdrukking van Olivier B. Bommel.