Wij zoeken gezinsmaatjes

Op 21 november start er een nieuwe cursus Home-Start(+) en Steunouder bij Humanitas. Deze cursus is bedoeld voor nieuwe vrijwilligers voor één van deze activiteiten. De cursusdagen zijn 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december. Alle dagdelen zijn verplicht.

Met de inzet van Home-Start(+)-vrijwilligers worden ouders in hun thuissituatie ondersteund om hun kinderen een goede start in het leven te geven. Daarin wordt vraaggericht gewerkt, men biedt tijd en aandacht, de ouder wordt in zijn/haar kracht gezet. Dit wordt op basis van gelijkwaardigheid uitgevoerd. Het doel is dat de ouder weer zelfredzaam wordt.

Met Steunouder geef je een of meerdere kinderen tijd en ruimte in je eigen woonomgeving. Je laat hen meedraaien in je eigen gezinsritme. Hiermee bied je de ruimte om het kind gewoon kind te laten zijn. De ouders krijgen daarmee de mogelijkheid om even op adem te komen en te zorgen dat zij het uiteindelijk weer zelf kunnen.

We vragen van vrijwilligers dat ze opvoedervaring hebben, een positieve instelling, kunnen luisteren en 1 dagdeel per week beschikbaar zijn. We bieden zinvol vrijwilligerswerk binnen een fijne organisatie, training, begeleiding en een onkostenvergoeding. Neem voor meer informatie contact met ons op via 079-3238833.

Terug naar het nieuwsoverzicht