Vacature BESTUURSLID

Vacature: BESTUURSLID

Ken je ons?
Het werk van Humanitas doet ertoe! Lokaal steunen wij mensen om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving.

Vanuit de afdeling Zoetermeer richten we ons met activiteiten op de thema's Eenzaamheid, Verlies, Jeugd en Gezin en Financiële zelfredzaamheid. Wij kunnen hierbij rekenen op meer dan 170 ervaren en goed opgeleide vrijwilligers.

Als vrijwilligersorganisatie staan wij voor forse uitdagingen. Vraaggestuurd en preventief werken, veranderende doelgroepen, diversiteit in financieringsbronnen en intensieve samenwerking tussen formele en informele zorgpartijen vormen daarvan de kern.

Ter versterking van het afdelingsbestuur zoeken wij twee enthousiaste BESTUURSLEDEN (dit is een vrijwilligersfunctie).

Om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn streven we ernaar de diversiteit binnen het bestuur te vergroten. Graag geven we geïnteresseerden de mogelijkheid om (meer) ervaring op te doen in een bestuursfunctie.

Wat kun jij voor ons doen?
- Je bent iemand met gevoel voor/hebt ervaring in bestuurlijke aangelegenheden die beschikt over een aantoonbaar actief netwerk.
- Naast hart voor vrijwilligerswerk en affiniteit met eerdergenoemde thema's kun je goed luisteren en samenwerken en beschik je over relativeringsvermogen en humor.
- Je bent bereid je actief in te zetten (ca. 8 uur per week).
- Je onderschrijft de kernwaarden van Humanitas (regie over eigen leven, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en het samenleven met anderen) en bent of wordt lid van de Landelijke Vereniging.

Wat kunnen wij voor jou doen?
- Wij bieden binnen een prettig team van collega-bestuurders een veelzijdige bestuursfunctie binnen een vrijwilligersorganisatie die in beweging is.
- Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed.
- Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook afdelingsbestuurder, “geschoold” aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je zowel Humanitas als het besturen van de vereniging kennen.

Solliciteren?
Voor informatie over Humanitas Zoetermeer zie: www.humanitaszoetermeer.nl. Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Marleen Teunissen, telefoon: 06 12087480 of per email: marleenteunissen@ziggo.nl.

Jouw motivatie met cv kun je sturen naar bovengenoemd mailadres of naar: Humanitas Zoetermeer, Croesinckplein 26, 2722 EA o.v.v. vacature bestuurslid.

Terug naar overzicht