Vacature: GEZINSMAATJE

Vacature: GEZINSMAATJE

Kinderen opvoeden is leuk, maar niet altijd makkelijk. Soms is het prettig om met iemand over de opvoeding te praten, zorgen te delen of praktische tips te krijgen. Dat is wat Home-Start vrijwilligers kunnen betekenen voor gezinnen. Humanitas Zoetermeer biedt met Home-Start praktische en lichte opvoedondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen die dat tijdelijk kunnen gebruiken.

Wat doe je als vrijwilliger?
Eens per week ben je bij het gezin. Je bent er helemaal voor de ouders en de kinderen. Je bent een luisterend oor, vraagbaak en vertrouwenspersoon. Je helpt, doet leuke dingen, geeft tips, gaat mee naar buiten. Ieder gezin is anders, we werken vraaggericht. Door jouw aanwezigheid en inbreng haal je de druk van de ketel en breng je rust in het gezin. Je hebt geen kant en klare oplossingen, maar helpt het gezin op weg en denkt mee. Bij Home-Start vertrouwen we er op dat ouders zelf oplossingen vinden en dat het helpt als iemand meedenkt, helpt en luistert.

Humanitas Zoetermeer vraagt:
Ervaren opvoeders, positieve levensinstelling, goed kunnen luisteren, kunnen relativeren en 1 dagdeel in de week beschikbaar zijn.

Humanitas Zoetermeer biedt:
Basistraining, goede begeleiding, collega-vrijwilligers, intervisie, themabijeenkomsten, zinvolle tijdsbesteding.

Interesse?
Neem contact op met coördinator Nina Koper via 06-134 048 39 of via n.koper@humanitas.nl. Kijk voor meer informatie klik hier.

Terug naar overzicht