Vacature: VRIJWILLIGER OPVOEDONDERSTEUNING

Vacature: VRIJWILLIGER OPVOEDONDERSTEUNING

Kinderen opvoeden is leuk, maar niet altijd makkelijk. Soms is het prettig om met iemand over de opvoeding te praten, zorgen te delen of praktische tips te krijgen. Dat is wat vrijwilligers opvoedondersteuning bij Home-Start en Home-Start+ kunnen betekenen voor gezinnen. Humanitas Zoetermeer biedt met Home-Start en Home-Start+ praktische en lichte opvoedondersteuning aan gezinnen met (jonge) kinderen die dat tijdelijk kunnen gebruiken.

Home-Start is er voor gezinnen met een of meer kinderen tot 7 jaar. Home-Start+ is er voor gezinnen met een of meer kinderen tussen 7 en 14 jaar.

Wat doe je als vrijwilliger?
-  Je biedt een luisterend oor.
-  Je biedt steun op basis van je eigen opvoedervaring.
-  Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin.
-  Je hebt contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.
-  Het kan ook zijn dat je de ouders ontlast in de vorm van handjes, tips.
We werken vraaggericht, dus de inzet kan in ieder gezin anders zijn.

Humanitas Zoetermeer vraagt:
Opvoedervaring of in ieder geval ervaring met kinderen, minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar, goed kunnen luisteren.

Humanitas Zoetermeer biedt:
Zinvol vrijwilligerswerk, onkostenvergoeding, begeleiding en intervisie, mogelijkheden tot persoonlijke groei, stageplaats.

Interesse?
Neem contact op met de coördinatoren Anke IJdens (Home-Start Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp) a.ijdens@humanitas.nl, Inti Schutte (Home-Start Zoetermeer) i.schutte@humanitas.nl en voor Home-Start+ met Marion Rugers via m.rugers@humanitas.nl.

Kijk voor meer informatie op http://www.humanitaszoetermeer.nl/hulp-nodig/home-start en http://www.humanitaszoetermeer.nl/hulp-nodig/opvoedingsondersteuning-home-start-plus.

Terug naar overzicht