Welkom op de website van Humanitas Zuid-Drenthe

De vrijwilligers van Humanitas Zuid-Drenthe helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Wij maken het verschil door deelnemers en vrijwilligers aan elkaar te verbinden zonder daarbij onderscheid te maken in afkomst, geloof of cultuur.

Onze ruim 100 vrijwilligers ondersteunen bij het krijgen van grip op geldzaken, het doorbreken van eenzaamheid, het oefenen met taal of het maken van een Levensboek.

Telefoonnummer:
0528 277 992

CONTACT

Activiteiten

Thuisadministratie

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen deelnemers bij het op orde brengen en houden van hun financiële administratie, zodat zij zelfstandig verder kunnen.

Taal Oefenplaats

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je de taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden. Spelenderwijs samen Nederlands leren in een groep.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Levensboek

Ieder mens in uniek. Ieder mens heeft een verhaal. En ieders verhaal is het waard opgetekend te worden. Samen met een vrijwilliger maak je boek of tijdschrift over je leven.

Nieuws

Inloop spreekuur

Te rekenen van 1 oktober 2021 zijn we gestart met een inloopspreekuur iedere donderdag middag van 13.00 uur tot 15.00 uur. Heb je vragen? Kom gerust langs.

Humanitas Zuid-Drenthe blij met nieuw onderkomen.

Wethouder Janita Tabak van Hoogeveen opende zaterdag de nieuwe locatie van Humanitas Zuid-Drenthe.

Sinterklaas Speelgoedactie

Woon je in het verzorgingsgebied van Humanitas Zuid-Drenthe en lukt het financieel niet om een Sinterklaascadeau voor je kind (eren) te kopen? Dan kunnen we helpen met een cadeaubon van 15 euro per kind te besteden bij Top1Toys in Hoogeveen. Deze actie is voor kinderen tot en met 12 jaar.

Rainbowladies weer gestart!

Na de coronaperiode is onze internationale vrouwengroep De Rainbowladies ook weer begonnen. De eerste bijeenkomst stond natuurlijk in het teken van het bijpraten over de corona periode.