Wat we doen

Zingeving

Ieder mens in uniek. Ieder mens heeft een verhaal. En ieders verhaal is het waard opgetekend te worden. Voor mensen die het prettig vinden om samen met iemand ervoor te zorgen dat het verhaal op papier komt kan een vrijwilliger van Humanitas Levensboek worden ingeschakeld.

Thuisadministratie

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen deelnemers bij het op orde brengen en  houden van hun financiële administratie, zodat zij zelfstandig verder kunnen.

Taalmaatjes Taaloefenplaats

Ben je nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taalmaatjes steunen je graag. In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter jij je kunt redden.  Op spelenderwijs Nederlands willen leren?

Ontmoeting

Humanitas ouderenontmoeting organiseert in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos in Hoogeveen en in het Tonckenshuis en Waringin in Zuidwolde een aantal keren per jaar een gezellige zondagmiddag voor de bewoners. Dat kan zijn met een lokale artiest of een bingo.

Internationaal (vrouwen) contact Rainbowladies

Hoe beter je je omgeving kent en begrijpt, hoe beter je jezelf kunt redden. De Rainbowladies komen elke derde donderdag van maand bijeen voor een gezellig samenzijn en om ervaringen uit te kunnen wisselen.

Vriendschappelijk Huisbezoek Bezoekgroep ouderen

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of hulp bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Maatjes

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.

Voorlezen

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Kindervakantieweken

Een gezinsvakantie niet mogelijk? Met de Humanitas Kindervakantieweken kan je kind toch op vakantie. Naast groepsweken kunnen kinderen ook op vakantie bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Sinterklaasactie

Als Sinterklaas weer in het land is,  betekent dat dat de meeste kinderen massaal verwend worden met allerlei leuke cadeaus. De meeste kinderen, maar er zijn ook kinderen...Lees meer