Zuid-Drenthe

Wat we doen

Levensboek

Levenservaring betekent ook: weten wat er voor jou toe doet. Humanitas Zingeving geeft inspiratie. Want vaak leidt de levenservaring tot nieuwe of andere keuzes; zingeving. Zes keer per jaar kunnen buurtbewoners zulke levensbepalende momenten bespreken in een lokale ontmoetingsruimte.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

TOP

Ben je nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taalmaatjes steunen je graag. In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter jij je kunt redden.  Op spelenderwijs Nederlands willen leren?

Ouderenbijeenkomsten

Ouderenontmoetingen

Internationaal vrouwencontact

Hoe beter je je omgeving kent en begrijpt, hoe beter je jezelf kunt redden. De Rainbowladies komen elke derde donderdag van maand bijeen voor een gezellig samenzijn en om ervaringen uit te kunnen wisselen.

Vriendschappelijk huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of hulp bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Humanitas Maatjes

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.

Voorleesproject

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Kindervakantie

Een gezinsvakantie niet mogelijk? Met de Humanitas Kindervakantieweken kan je kind toch op vakantie. Naast groepsweken kunnen kinderen ook op vakantie bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Sinterklaas/speelgoedactie

De Humanitas Sinterklaasactie geeft elk kind ‘n cadeautje, ook als ouders ‘t niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. Vrijwilligers kopen voor hen passende cadeautjes aan de hand van hun verlanglijstjes en leeftijden. Zo krijgen ook zij ‘n fijne sinterklaasavond. Voor kinderen tot 12 jaar.