Wat we doen

Sinterklaasactie

Ook in 2021 steunt Humanitas Zuid-Drenthe gezinnen die zich het niet kunnen veroorloven om Sinterklaas cadeautjes voor hun kind(eren) te kopen. Ouders en/of verzorgers kunnen in aanmerking komen voor een cadeaubon van 15 euro per kind. Deze actie is voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Kindervakantieweken

Een gezinsvakantie niet mogelijk? Met de Humanitas Kindervakantieweken kan je kind toch op vakantie. Naast groepsweken kunnen kinderen ook op vakantie bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Voorlezen

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Maatjes

Dit project is voor mensen met een licht verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid die het nog niet zo gemakkelijk vinden om sociale contacten te leggen en te onderhouden. De vrijwilliger onderneemt leuke activiteiten met de deelnemer.

Vriendschappelijk Huisbezoek Bezoekgroep ouderen

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of hulp bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Internationaal (vrouwen) contact Rainbowladies

Hoe beter je je omgeving kent en begrijpt, hoe beter je jezelf kunt redden. De Rainbowladies komen elke derde donderdag van maand bijeen voor een gezellig samenzijn en om ervaringen uit te kunnen wisselen.

Ontmoeting

Humanitas ouderenontmoeting organiseert in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos in Hoogeveen en in het Tonckenshuis en Waringin in Zuidwolde een aantal keren per jaar een gezellige zondagmiddag voor de bewoners. Dat kan zijn met een lokale artiest of een bingo.

Taalmaatjes Taaloefenplaats

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Bij de TOP kunnen deelnemers in een groep de Nederlandse taal oefenen. Het is ongedwongen, gezellig en gevarieerd. De deelnemers steken spelenderwijs een heleboel van de taal op. De groep komt bij elkaar in de bibliotheek.

Thuisadministratie

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen deelnemers bij het op orde brengen en  houden van hun financiële administratie, zodat zij zelfstandig verder kunnen.

Levensboek

Ieder mens in uniek. Ieder mens heeft een verhaal. En ieders verhaal is het waard opgetekend te worden. Voor mensen die het prettig vinden om samen met iemand ervoor te zorgen dat het verhaal op papier komt kan een vrijwilliger van Humanitas Levensboek worden ingeschakeld.

BOR Zuid-Drenthe

Ben je gescheiden? Lukt het niet om een goede omgangs- regeling af te spreken?  Wij helpen jou en je ex-partner graag weer verder. Een kind heeft na een echtscheiding recht op contact met beide ouders. Een goede omgangsregeling is daarom belangrijk.