Zuid-Drenthe

Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

TOP

Ben je nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taalmaatjes steunen je graag. Je krijgt een vast taalmaatje met wie je kunt praten, tv kijken, wandelen; wat je wilt. Ondertussen oefen je spelenderwijs je Nederlands. Hoe beter je de taal spreekt hoe beter je jezelf kunt redden.

Ouderenbijeenkomsten

Ouderenontmoetingen Een middag gezellig samenzijn, Iedereen is er van harte welkom.

Internationaal vrouwencontact

Hoe beter je je omgeving kent en begrijpt, hoe beter je jezelf kunt redden. De Rainbowladies komen elke derde donderdag van maand bijeen voor een gezellig samenzijn en om ervaringen uit te kunnen wisselen.

Bezoekgroep ouderen

 Behoefte aan vriendschap, iemand om mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Humanitas Maatjes

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.

Kinderen & Echtscheiding (lotgenotengroep)

Gaan jouw ouders scheiden? Dan is de Lotgenotengroep Kinderen En Echtscheiding er speciaal voor jou. Je hebt vast veel vragen, omdat er ineens zoveel onzeker is. In de lotgenotengroep kun je ervaringen delen met leeftijdgenoten die ook een scheiding van hun ouders verwerken. Je staat niet alleen.

Rouwbegeleiding

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Voorleesproject

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Rijnmond project

De Actie Frisse Lucht zoekt gastgezinnen in Zuid-Drenthe.  Als vakantie er door omstandigheden niet in zit, geeft kinderen uit de stad de mogelijkheid in Drenthe even wat Frisse Lucht te happen. Leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Kindervakantie

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. Groepsweken en vakanties bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 7 tot 14 jaar.

Sinterklaas/speelgoedactie

De Humanitas Sinterklaasactie regelt voor elk kind ‘n cadeautje, als ouders ‘t niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. Zo krijgen ook zij ‘n fijne Sinterklaasavond. Voor kinderen tot 12 jaar.