Wat we doen

Levensboek

Ieder mens in uniek. Ieder mens heeft een verhaal. En ieders verhaal is het waard opgetekend te worden. Voor mensen die het prettig vinden om samen met iemand ervoor te zorgen dat het verhaal op papier komt kan een vrijwilliger van Humanitas Levensboek worden ingeschakeld.

TOP

Ben je nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taalmaatjes steunen je graag. In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter jij je kunt redden.  Op spelenderwijs Nederlands willen leren?

Humanitas Ontmoeting

Humanitas ouderenontmoeting organiseert in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos in Hoogeveen en in het Tonckenshuis en Waringin in Zuidwolde een aantal keren per jaar een gezellige zondagmiddag voor de bewoners. Dat kan zijn met een lokale artiest of een bingo.

Internationaal vrouwencontact

Hoe beter je je omgeving kent en begrijpt, hoe beter je jezelf kunt redden. De Rainbowladies komen elke derde donderdag van maand bijeen voor een gezellig samenzijn en om ervaringen uit te kunnen wisselen.

Vriendschappelijk huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of hulp bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Humanitas Maatjes

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.